Amazon Hindistan'daki yatırımını 26 milyar dolara yükseltti

Amazon Hindistan'daki yatırımını 26 milyar dolara yükseltti

Amazon Hindistan'daki yatırımını 2030 yılına kadar 26 milyar dolara yükseltiyor.

A+A-

Amazon, Cuma günü yaptığı açıklamada, CEO Andy Jassy'nin ABD'de Başbakan Narendra Modi ile bir araya gelmesinin ardından yaptığı duyuruda, planlanan yeni yatırımlara 6,5 milyar dolar ekleyerek Hindistan'daki yatırımlarını 2030 yılına kadar 26 milyar dolara çıkaracağını söyledi.

Jassy herhangi bir döküm vermese de, duyuru Amazon'un bulut bilişim birimi Amazon Web Services'in (AWS) geçen ay 2030 yılı sonuna kadar ülkeye 1,06 trilyon rupi (12,9 milyar $) yatırım yapacağını açıklamasının ardından geldi.

Daha önce Amazon, büyük ölçüde Walmart'ın Flipkart'ı ve milyarder Mukesh Ambani'nin Reliance Retail'i ile rekabet ettiği e-ticaret işini güçlendirmek için 6,5 milyar dolarlık bir yatırım planı açıklamıştı.

Şu anda taahhüt edilen yatırım tutarı yaklaşık 6,5 milyar dolar.

E-ticaret devinin Modi'nin gezisi sırasında duyurduğu yatırım, Hindistan başbakanının devlet ziyareti sırasında taahhütte bulunan ABD'li yarı iletken alet üreticisi Applied Materials ve bellek yongası firması Micron Technology gibi diğer şirketlere ekleniyor.

Amazon'un bir blog yazısında Modi ve Jassy'nin Hintli girişimlerin desteklenmesi, istihdam yaratılması, ihracatın etkinleştirilmesi, dijitalleşme ve bireyler ile küçük işletmelerin küresel düzeyde rekabet edebilmeleri için güçlendirilmesi konularında konuştukları belirtildi.

Ayrıca Google, Hindistan'ın batı eyaleti Gujarat'taki GIFT City'de küresel bir fintech operasyon merkezi açacak, CEO Sundar Pichai Reuters ortağı ANI şirketi tarafından Twitter'da paylaşılan bir videoda gazetecilere söyledi.

Pichai, "Google'ın Hindistan dijitalleşme fonuna 10 milyar dolar yatırım yaptığını paylaştık ve bu yolla yatırım yapmaya devam ediyoruz" dedi.

Washington gezisinin son gününde Modi, aralarında Apple'dan Tim Cook, Google'dan Pichai ve Microsoft'tan Satya Nadella'nın da bulunduğu ABD'li ve Hintli teknoloji yöneticileriyle bir araya geldi ve küresel şirketlere "Hindistan'da Üretim" çağrısında bulundu.

İlgili Haberler