Oyuncak devi Hasbro ikonik robotik yaratığı Furby ile geri dönüyor

Oyuncak devi Hasbro ikonik robotik yaratığı Furby ile geri dönüyor

ABD'li oyuncak devi Hasbro, çeyrek asır önce piyasaya sürüldüğünde oldukça popüler olan ikonik Furby robotik yaratığını geri getirdi.

A+A-

Hasbro, yeni nesil çocukların "kendi meraklı küçük yaratıklarını keşfedeceklerini" umuyor. Yeni Furby tanıdık soğanlı gözlere, sarı gagaya ve renkli kürke sahip. Ayrıca anlamsız bir şekilde konuşuyor ve kucaklamalara, okşamalara ve gıdıklamalara yanıt veriyor.

Duyuru, oyuncak sektörünün talepte bir yavaşlamayla karşı karşıya olduğu bir dönemde geldi.

Hasbro'da başkan yardımcısı ve genel müdür olan Kristin McKay, "Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca, çocukların yeni bir Furby'de ne görmek isteyeceklerini anlamak için çok fazla araştırma yaptık" dedi.

Yeni oyuncak 600'den fazla tepkiye sahip olacak şekilde programlandı. Komutlara tepki verebiliyor, sesleri taklit edebiliyor, dans edebiliyor.

İlk olarak 1998 yılında piyasaya sürülen Furby, kısa sürede dünya çapında popüler hale geldi. Hasbro, piyasaya sürüldükten sonraki ilk üç yıl içinde 40 milyondan fazla satıldığını söylüyor. İlk Furby, birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan kızılötesi gözlere sahipti.

Oyuncak aynı zamanda konuşmaları "dinleyebiliyor" ve kafasına vurularak bir dizi kelimeyi söylemesi öğretilebiliyor. Furby, kızılötesi gözlerinin iki küçük LCD ekranla değiştirilmesi de dahil olmak üzere yıllar içinde yenilendi.

Hasbro ayrıca Furby'nin ötüşlerini İngilizceye çevirebilen bir akıllı telefon ve tablet uygulaması da geliştirdi. Ancak Furby fenomeni azaldıkça 2016 yılında kullanımdan kaldırıldı.

Furby'nin yeniden piyasaya sürülmesi, oyuncak üreticisinin cansız satışlarını artırmaya çalışmasıyla gerçekleşti. Hasbro, Nisan ayında açıklanan son üç aylık kazançlarında, oyuncak ve oyun pazarının bu yıl sabit kalmasını veya düşmesini beklediğini söyledi.

Yılın ilk üç ayında, ikonik Monopoly masa oyunlarının üreticisi, NERF patlatıcıları, Play-Doh ve Peppa Pig oyuncaklarının satışlarının düşmesiyle birlikte net gelirinde %14'lük bir düşüş bildirdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler