Amazon'un değeri Borsa İstanbul'u 2.3'e katladı

Amazon'un değeri Borsa İstanbul'u 2.3'e katladı

Amazon'un hisseleri 1.000 doları geçti. Şirket 479 milyar TL'ye ulaşan piyasa değeri, Borsa İstanbul'daki 412 şirketin 2 katından daha büyük piyasa değerine ulaştı

A+A-

Dünyanın halka açık olanlar içinde en değerli dördüncü şirketi olan Amazon'un hisselerinin değeri tarihinde ilk defa 1.000 doları geçti. Şirket bu hisse fiyatı ile 479 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşarak Borsa İstanbul'da hisseleri işlem gören 412 şirketin 209 milyar dolar olan piyasa değerini 2.3'e katlamış oldu.

ABD'li yatırım bankacılığı ve varlık yönetimi firması Needham & Company'nin geçen ay yayımlanan araştırma raporuna göre, 2016'da Amerikan perakende sektöründe yüzde 34 payı olan Amazon'un sektördeki pazar payının 2021'de yüzde 50'ye çıkacağı tahmin ediliyor. 

Apple, Google'ın ana kuruluşu Alphabet ve Microsoft'ın ardından Amazon dünyanın en değerli 4'üncü şirketi konumunda bulunuyor.

Bu haber toplam 2291 defa okunmuştur
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.