Amazon'un kurucusu servetini nasıl harcayacağını açıkladı

Amazon'un kurucusu servetini nasıl harcayacağını açıkladı

Amazon'un kurucusu ve dünyanın önde gelen zengin isimlerinden Jeff Bezos, servetinin büyük kısmını hayır işlerine adayacağını açıkladı.

A+A-

Amazon'un kurucusu ve dünyanın en zengin 4. insanı Bezos CNN'e verdiği bir mülakatta servetinin çoğunu iklim değişikliğiyle mücadeleye ayıracağını söyledi.

Planına dair detaylı bir bilgi vermese de Bezos ilk defa servetinin çoğunu bağışlayacağı bilgisini paylaştı.

Bezos sunucunun 'bu bağışı yaşarken mi yapacaksınız?' sorusuna ise 'evet' yanıtını verdi. Bezos bu yolla derin toplumsal ve siyasi kırılmalar karşısında insanlığı bir araya getirebilecek kişileri desteklemek istediğini belirtti.

Bezos, daha önce varlıklı insanları servetlerini hayır işlerine bağışlamaları için teşvik eden ''Giving Pledge'' adlı kampanyaya katılmadığı için eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bezos son birkaç ise yılda hayır kurumlarına milyarlarca dolar bağış yapmıştı.

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 58 yaşındaki Bezos 123,9 milyar dolarlık servete sahip. Ünlü milyarderin serveti bu sene yaklaşık 70 milyar dolar eridi.

Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott 2019'daki boşanmalarından bu yana servetinin yaklaşık 12 milyar dolarını hayır kurumlarına bağışlamıştı.

İlgili Haberler