Antisemitik içerikle suçlanan X'in (Twitter) sonu mu geliyor

Antisemitik içerikle suçlanan X'in (Twitter) sonu mu geliyor

Elon Musk'ın X fiyaskosu: Reklamverenler kaçıyor, Tesla'nın hisseleri düşüyor

A+A-

Son günlerde IBM, Apple, Lions Gate Entertainment, Walt Disney ve Comcast gibi büyük reklamverenler, antisemitik içerik ve Elon Musk'ın komplo teorilerini desteklemesi nedeniyle reklamlarını eski Twitter olan X'ten çekti.

Bu durum, Elon Musk'ın liderliğindeki sosyal medya platformu X için olası bir sonu mu işaret ediyor?

Son iki gün içinde, IBM,  Apple, Lions Gate Entertainment, Walt Disney hatta Avrupa Birliği, Elon Musk'ın antisemitik komplo teorilerini desteklediğinin ortaya çıkmasının ardından ve reklamverenlerin algoritmanın Nazi yanlısı içeriklerle bir arada görünmesine tepki göstermesi nedeniyle reklamlarını X'ten çekti.

Media Matters'ın bu hafta başlarında bildirdiğine göre, IBM, Amazon.com, Oracle ve Xfinity reklamları Adolf Hitler ve Nazi partisini destekleyen içeriklerin yanında göründü. Bu gelişmeler üzerine IBM, X'teki reklamlarını derhal askıya aldı ve durumu araştıracağını açıkladı.

Beyaz Saray, Elon Musk'ın X'teki antisemitik içerikle ilgili yorumlarına yanıt vererek, "Amerikan tarihindeki en ölümcül antisemitizm eyleminin ardındaki iğrenç yalanı herhangi bir zamanda tekrarlamak kabul edilemez" açıklamasını yaptı.

Cuma günü geç saatlerde, Elon Musk zararın bir kısmını telafi etmeye çalışsa da Tesla'nın hisseleri de düşüşe geçti. Bu durum, Tesla'nın markasına zarar verdi ve yatırım yöneticisi Ross Gerber'a göre, bir şirketin CEO'sunun markasına bu kadar zarar verdiği böylesi başka bir örnek daha önce görülmedi.

Reklamverenlerin X'ten çekilmesi, Musk'ın sahipliğindeki şirketin reklam gelirlerinde büyük bir düşüş yaşadığı bir dönemde gerçekleşiyor. Özellikle X, Musk'ın uygunsuz yorumları nedeniyle markasını olumsuz etkileyebilir.

Tesla tarafından satın alındıktan sonra, Twitter olarak bilinen bu platformun adı X olarak değiştirilmişti. Ancak Musk'ın Twitter üzerinden yaptığı çeşitli açıklamalar ve tartışmalı paylaşımlar, şirketin itibarını etkiledi.

Reklamverenlerin kaçması ve içerikteki artan olumsuzluk, X'in geleceği konusunda soru işaretleri yaratıyor. Alternatif platformlar arasında Meta Platforms Inc.'in Threads'i öne çıkıyor, ancak bu noktada X'in varlığının devam edip etmeyeceği belirsizliğini koruyor.

İlgili Haberler