Apple AirTag sayesinde çalınan arabasını dakikalar içinde buldu

Apple AirTag sayesinde çalınan arabasını dakikalar içinde buldu

Apple'ın kayıp eşyaların bulunmasını sağlayan AirTag isimli akıllı etiket cihazı bu kez Kanada'da aracı çalınan bir kişinin aracını dakikalar içinde bulmasını sağladı.

A+A-

Apple'ın AirTag eşya takip cihazı, çalınan bir arabanın bulunmasına yardımcı olduğu için bir kez daha gündemde. Bu kez Kanada'da bir adam uyandığında BMW'sinin çalındığını fark ettiğini, ancak AirTag sayesinde sadece dakikalar içinde arabasına kavuştuğunu söylüyor.

CTV News tarafından bildirildiği üzere, Saamer Mansoor yaklaşık altı ay önce arabasına bir AirTag takmaya karar verdi. Çalınan eşyalarını kurtarmak için AirTag kullanan insanların hikayelerini duymuştu ve 29 dolarlık yatırıma değeceğini düşündü. Saamer, oğluyla ilgilenirken aceleyle arabasından indiğini ve sürücü camını açık bıraktığını anlattı. Hırsızların arabayı bir gecede çalmaları için gereken tek şey bu oldu.

Ertesi sabah arabanın kaybolduğunu ilk fark eden Saamer'in kardeşi oldu. Saamer Find My uygulamasını kontrol etti, caddenin aşağısındaki bir motelde olduğunu gördü ve o tarafa doğru giderken 911'i aradı. Polis, motele vardığında arabayı ve Saamer'in eşyalarının "çoğunu" kurtarmayı başardı. 

Sameer'in hikayesi, Washington D.C. liderlerinin araba hırsızlığıyla mücadele için ücretsiz AirTag dağıtma planlarını açıklamalarından birkaç gün sonra geldi.

İlgili Haberler