Popüler arkadaşlık platformunun CEO'su görevini bıraktı, hisseleri sert düştü

Popüler arkadaşlık platformunun CEO'su görevini bıraktı, hisseleri sert düştü

Arkadaşlık platformu Bumble'ın kurucusu Wolfe Herd CEO'luk görevini bırakma kararı aldı, bu gelişmenin ardından şirket hisselerinde sert düşüş yaşandı.

A+A-

Bumble'ın kurucusu Whitney Wolfe Herd'ün arkadaşlık uygulamaları operatörünün CEO'luğundan istifa ederek görevi deneyimli yönetici Lidiane Jones'a devredecek olması, hisselerinin Pazartesi günü %10 düşerek sert bir kayba neden oldu.

Jones, Salesforce'a ait Slack'in CEO'su ve 12 yıldan fazla bir süre Microsoft'ta üst düzey görevlerde bulundu. Bumble'dan yapılan açıklamada, Jones'un 2 Ocak'ta görevi devralacağı, Wolfe Herd'ün ise icra kurulu başkanı olarak kalacağı belirtildi.

Evercore ISI analistleri, "Whitney'in ayrılışını iş operasyonları için yakın-orta vadeli bir rüzgar ve genel şirket morali için olumsuz olarak görüyoruz" dedi.

Bu, üç yıl görev yaptıktan sonra istifa eden Başkan Tariq Shaukat'ın ardından bu yıl Bumble'da yaşanan ikinci büyük yönetici ayrılığı.

33 yaşındaki Wolfe Herd, kurucularından olduğu Match Group'a ait rakip uygulama Tinder'dan olaylı bir şekilde ayrıldıktan sonra 2014 yılında şirketi kurdu. Bumble'ın kendi adını taşıyan uygulaması, ilk hamleyi kadınların yapmasına izin vererek sektörde öne çıktı.

Arkadaşlık hizmetleri portföyünde Friends, Badoo, Fruitz (Z kuşağı için) ve Official'ı bulunduran Bumble, son yıllarda Doğu Avrupa gibi bazı pazarlarda büyük rakibi Match'in rekabeti nedeniyle büyüme baskısıyla karşı karşıya kaldı.

Jefferies analistleri "Bumble, arkadaşlık ve profesyonel ağ oluşturma gibi flörtün ötesinde kullanım alanları için daha geniş bir kadın platformu olma vizyonunu hayata geçiremedi. Yeni CEO'nun bu temel olmayan kullanım alanlarını nasıl yöneteceği önemli bir soru" diyor

Bumble, Şubat 2021'deki ilk halka arzında 2 milyar dolardan fazla para toplayarak, pandeminin yol açtığı hareket kısıtlamalarının ortasında internet tabanlı flört hizmetlerine ivme kazandırdı.

Ancak hisse senedi değeri o zamandan bu yana bu rüzgar azaldıkça beşte dört oranında düştü.

Bumble üçüncü çeyrek sonuçlarını Salı günü açıklayacak.

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
İlgili Haberler