Apple bazı Mac ve iPad modellerinin fişini çekti

Apple bazı Mac ve iPad modellerinin fişini çekti

Apple'ın yeni Macbook işletim sistemi macOS Sequoia ve iPad'lere gelen iPadOS 18 ile birlikte bazı Mac ve iPad modelleri için destek sona erdi.

A+A-

macOS Sequoia hala birçok Intel tabanlı Mac ile uyumlu, ancak MacBook Air'in 2018 ve 2019 modelleri için desteği kesildi.

Apple'a göre macOS Sequoia aşağıdaki Mac'lerle uyumlu:

MacBook Pro: 2018 ve sonrası
MacBook Air: 2020 ve sonrası
Mac mini: 2018 ve sonrası
iMac: 2019 ve sonrası
iMac Pro: 2017
Mac Studio: 2022 ve sonrası
Mac Pro: 2019 ve sonrası

Yakında çıkacak olan "Apple Intelligence" yapay zeka özellikleri paketi, M1 çipli veya daha yeni bir Apple silikon Mac gerektirecek. Yeni yapay zeka özellikleri daha hızlı yazmanıza, postaları kategorize etmenize, bildirimleri önceliklendirmenize ve daha fazlasına yardımcı olabilir. Siri'nin Apple Intelligence tarafından desteklenen daha akıllı bir sürümü de M1 çipli veya daha yeni Mac'lerle sınırlı olacak.

iPhone Mirroring, hem Apple silikon Mac'lerde hem de T2 güvenlik çipine sahip Intel tabanlı Mac'lerde kullanılabilecek ve iPhone'unuzu Mac'inizin ekranından kontrol etmenize olanak tanıyacak:

Kullanıcının özel duvar kağıdı ve simgeleri tıpkı iPhone'undaki gibi görünüyor ve Ana Ekran'daki sayfalar arasında kaydırma yapabilir ya da favori uygulamalarından herhangi birini başlatıp göz atabilir. Mac'teki klavye, izleme dörtgeni ve fare de kullanıcının iPhone'uyla etkileşime geçmesine olanak tanıyor ve hatta ses de geliyor.

Kullanıcılar iPhone ve Mac arasında sorunsuzca sürükleyip bırakabiliyor ve kullanıcının iPhone'u kilitli kaldığı için başka hiç kimse kullanıcının ne yaptığına erişemiyor veya göremiyor. Ayrıca, görünür kalan StandBy ile de harika çalışıyor, böylece kullanıcılar bir bakışta bilgi alabiliyor. Ayrıca kullanıcılar iPhone bildirimlerini doğrudan Mac'lerinden inceleyebiliyor ve yanıtlayabiliyor.

iPadOS 18 güncellemesi ise birinci nesil 10,5 inç iPad Pro, ikinci nesil 12,9 inç iPad Pro ve altıncı nesil düşük kaliteli iPad için desteği kaldırıyor.

Apple'a göre iPadOS 18 aşağıdaki iPad'lerle uyumlu:

iPad Pro: 2018 ve sonrası
iPad Air: 2019 ve sonrası
iPad mini: 2019 ve sonrası
iPad: 2019 ve sonrası

macOS Sequoia ve iPadOS 18 şu anda Apple Geliştirici Programı üyeleri için beta sürümünde mevcut ve güncellemelerin Eylül ayında yayınlanması bekleniyor.

İlgili Haberler