Apple ekranı katlanabilen özel iPhone 15 ile piyasaları sallayacak

Apple ekranı katlanabilen özel iPhone 15 ile piyasaları sallayacak

Apple da ekranı katlanabilen telefon rekabetine katılıyor. Henüz ismi belli olmasa da şirketin bu tip devrim yaratması beklenen bir telefon için hazırlık yaptığı sıkça konuşulmaya başlandı.

A+A-

Samsung gibi Apple'ın rakipleri bir süredir katlanabilir akıllı telefon ve tabletleri piyasaya sürmeye çalışıyor. Ve bu niş bir pazar olsa da, Apple'ın bu fikri kendi içinde denediği söyleniyor. Şirketin katlanabilir bir iPhone ya da iPad'i ne zaman tanıtacağını ya da tanıtıp tanıtmayacağını henüz bilmiyoruz - ancak şu ana kadar bildiklerimizi detaylandırırken okumaya devam edin.

Apple'ın katlanabilir iPhone ve iPad'i hakkındaki son söylentiler

Söylentilere göre Cupertino merkezli şirket kendi bünyesinde katlanabilir iPhone ve iPad prototipleri geliştiriyor, ancak bu cihazlar gün ışığını görmekten çok uzak. Analistler Ming-Chi Kuo ve Ross Young, Apple'ın ilk katlanabilir ürününün "en erken" 2025 yılında tanıtılmasının beklendiğini bildirdi. Bu cihazlarla ilgili ayrıntılar şu anda belirsizliğini koruyor.

Apple son yıllarda daha muhafazakâr bir yaklaşım izlediği için bu durum hiç de şaşırtıcı değil. Şirketin her yıl gönderdiği çok sayıda cihaz nedeniyle, bu teknoloji hala sınırlı ve daha pahalı olduğundan, Apple bu noktada katlanabilir bir telefonun piyasaya sürülmesiyle muhtemelen çeşitli tedarik sorunlarıyla karşılaşacak.

Peki katlanabilir bir Apple cihazı neye benzeyecek? Konuya aşina olan kişiler, şirketin kampüsünde farklı prototipler olduğunu söylüyor. Bunlardan biri daha çok katlanan bir iPhone'a benziyor - Samsung'un Galaxy Z Flip'ine benzer bir fikir. Bir başka prototip ise daha çok katlanarak telefona dönüşen bir iPad'e benziyor. Kuo bu yıl katlanabilir tabletin önce geleceğine inandığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl Young, Apple'ın katlanabilir bir dizüstü bilgisayar için 20 inç ekran sipariş etmek üzere tedarikçileriyle görüşmeler yaptığını iddia etmişti. Elbette bunların hepsi deneysel prototipler için ve hiçbiri gün ışığını görmek üzere olan ürün tasarımları değil. Yine de, katlanabilir bir cihaza sahip olmak Apple için bir öncelik olmasa da, şirketin gelecek için bu fikri göz ardı etmediğini görmek ilginç.

CCS Insight ayrıca Apple'ın ilk katlanabilir cihazının mevcut iPhone'lardan çok daha pahalıya, yaklaşık 2.500 dolara mal olacağını öngördü. Ancak aynı zamanda diğer şirketlerin katlanabilir cihazları da ucuz değil. Samsung'un Galaxy Z Fold 4'ü 1.799 dolardan başlıyor. Google'ın yeni Pixel Fold'u da 1.799 dolarlık bir fiyat etiketiyle geliyor.

Bazı insanlar katlanabilir cihazların bir hileden başka bir şey olmadığını düşünürken, diğerleri bu teknolojideki potansiyeli gerçekten görüyor. 

Samsung katlanabilir telefonlarıyla harika bir iş çıkarıyor ve bu cihazlar pek çok yeni olasılığın önünü açıyor. Bazı insanlar için bu, büyük telefonları cebe ya da çantaya sığdırmakla ilgili. Diğerleri içinse katlandığında telefonla etkileşim kurmanın yeni yolları söz konusu. 

Aynı zamanda, bu cihazlar hala son kullanıcılara yönelik cihazlardan çok prototiplere benziyor. Ekranın büküldüğü yerde hala bir kırışıklık var ve hala oldukça kırılganlar. Bunlar Apple'ın kendi katlanabilir cihazıyla değiştirebileceği şeyler.

İlgili Haberler