Apple İngiltere'deki mobil tarayıcı davasını kazandı

Apple İngiltere'deki mobil tarayıcı davasını kazandı

Apple, İngiltere'nin mobil tarayıcısını soruşturma kararına karşı temyiz başvurusunu kazandı.

A+A-

Rekabet Temyiz Mahkemesi (CAT) Cuma günü verdiği kararla Apple'ın İngiltere'nin antitröst düzenleyicisinin mobil tarayıcı ve bulut oyun hizmetleri hakkında soruşturma başlatma kararına karşı yaptığı temyiz başvurusunu kazandığına hükmetti.

Düzenleyici kurum Rekabet ve Piyasa Otoritesi (CMA) Kasım ayında Apple ve Alphabet Inc'in Google'ının mobil tarayıcılardaki hakimiyeti ve iPhone üreticisinin uygulama mağazası aracılığıyla bulut oyun pazarını kısıtlama olasılığı hakkında kapsamlı bir soruşturma başlattı.

Apple, CMA'nın böyle bir soruşturma başlatmak için "yetkisi olmadığını", çünkü bunu çok geç yaptığını savundu.
 

Şirketin avukatı Timothy Otty bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, pazar soruşturmasının geçtiğimiz Haziran ayında, CMA'nın mobil ekosistemler hakkında iki teknoloji devinin "etkin bir düopol" olduğunu ortaya koyan bir rapor yayınladığı sırada açılması gerektiğini söyledi.

CAT, Apple'ın argümanını onaylayarak, o dönemde yalnızca daha fazla yetki alma beklentisiyle harekete geçmeyi reddeden CMA'nın "hukuken hata yaptığının" söylenebileceğini belirtti.
 

CMA karardan dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirtti.

Yapılan açıklamada, "Bugünkü karar, CMA'nın piyasaları derinlemesine soruşturmalara sevk etme konusundaki genel kabiliyeti üzerinde önemli kısıtlamalar olduğunu ortaya koymuştur" denildi.

"Bu durum, CMA'nın rekabetin iyi işlemediği piyasalarda etkin ve verimli bir şekilde soruşturma yapma ve müdahale etme kabiliyetini önemli ölçüde zayıflatma riski taşıyor.

"Bugünkü kararın önemi göz önüne alındığında," diye ekledi, "temyiz izni istemek de dahil olmak üzere seçeneklerimizi değerlendireceğiz."

Apple, kararın ardından yaptığı açıklamada "inovasyonun gelişebileceği canlı ve rekabetçi piyasalara" inandığını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada, "Rekabet Temyiz Mahkemesinin kararından memnuniyet duyuyoruz ve geliştiricilere destek ve kullanıcılara güvenli ve emniyetli bir deneyim sunmak için çalışmaya devam edeceğiz" denildi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler