Apple iOS 17.4 güncellemesi ne zaman iPhone'lara gelecek?

Apple iOS 17.4 güncellemesi ne zaman iPhone'lara gelecek?

Apple'ın bir süredir üzerinde çalıştığı iOS 17.4 güncellemesi için geri sayım sürüyor. Şirkete yakın kaynaklar, Mart ayının ikinci haftasından önce güncellemenin yayınlanabileceğine dikkat çekiyor.

A+A-

Apple, yeni düzenlemelere uyum çerçevesinde Avrupa Birliği'ndeki (AB) iOS ve App Store'da çeşitli değişiklikler yaptı. Değişiklikler, AB kullanıcılarının uygulamaları cihazlarına App Store dışından yükleme olanağını da içeriyor ancak bu işlevsellik Türkiye dahil olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kullanılamayacak.

Apple'ın para cezalarından kaçınmak amacıyla Avrupa Birliği'nin düzenlemelerine uymak için 6 Mart'a kadar süresi var, bu nedenle iOS 17.4 muhtemelen bu tarihte veya öncesinde yayınlanacak.

Güncelleme bazı önemli yeniliklere ev sahipliği yapacak. Bu kapsamda Apple Podcast uygulaması artık transkript özelliğini destekliyor. Dinleyiciler isterse podcastlerin tam metnini okuyabilecekler. Hatta belirli kelime veya ifadeleri arayıp, ilerleyen bölümlere atlama imkânı da olacak.

Ayrıca Apple Music'te olduğu gibi şarkı sözleri aşağıya doğru akarken, nerede olduğunu göstermek için vurgulama özelliği de ihmal edilmemiş. 

iOS 17.4‘de kullanılabilecek bu özellik için şimdilik transkriptlerde Almanca, İngilizce ve İspanyolca mevcut. Türkçe dil desteğinin gelecek aylarda gelmesi bekleniyor.

iOS 17.4, iPhone XS ve daha yeni modellerle uyumlu. Güncelleme, Ayarlar → Genel → Yazılım Güncelleme yolu üzerinden indirilebilecek.

Mart ayında yayınlanması beklenen diğer yazılım güncellemeleri arasında iPadOS 17.4, macOS 14.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4 ve visionOS 1.1 yer alıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler