Apple hisseleri zor dönemin sonuna geldi mi

Apple hisseleri zor dönemin sonuna geldi mi

Analistler Uyarıyor: Apple Hissesi Zor Bir Dönem Geçirecek

A+A-

Apple (NASDAQ:AAPL) hisseleri, 2024 yılının başından bu yana %12'den fazla gerileyerek son beş ayın en düşük seviyesine ulaştı. Bu düşüş, Apple Car projesinin iptali, Çin'de iPhone satışlarının düşmesi ve artan yatırımcı endişeleri gibi bir dizi faktöre bağlanıyor.

Apple'ın elektrikli araç projesini durdurması ve Çin'deki iPhone satışlarında %24'lük bir düşüş olması, beraberinde yatırımcı duyarlılığını da olumsuz etkiledi. Apple'ın Çin'deki pazar payı %15,7'ye düşerek dördüncü sıraya geriledi.

Yapay Zeka Yatırımlarına Yönlenme

Şimdi doğal olarak bazı yatırımcılar, Nvidia, Microsoft ve Meta Platforms gibi yapay zeka liderlerine yatırım yapmak için Apple'dan çıkıp fonlarını bu hisselere yönlendiriyor.

Analistlerin Görüşleri

Bazı analistler, Apple'ın hisselerinin Haziran ayında önemli bir gelir düşüşü yaşayabileceğini ve yapay zeka alanındaki tekliflerinin gecikebileceğini öngörüyor.

Loop Capital analistleri, zayıflayan talep, artan rekabet ve durgun iPhone ASP'ler gerekçe göstererek Apple hisseleri için 12 aylık fiyat hedeflerini 185 dolardan 170 dolara düşürdü. Ayrıca 2024 yılı için Apple'ın gelir ve kazanç tahminlerini de aşağı yönlü revize ettiler.

Loop Capital analistleri, "Apple'ın toplam gelir ve EPS'sinin 2016'dan bu yana ilk kez 2024'te yıllık bazda düşeceğini tahmin ediyoruz," dedi.

 

 

İlgili Haberler