Apple, iOS 17 ne zaman çıkacak, ne zaman indirilebilecek

Apple, iOS 17 ne zaman çıkacak, ne zaman indirilebilecek

iOS 17'nin Çıkışı Merakla Bekleniyor: Peki, iOS 17 Ne Zaman İndirilebilecek?

A+A-

Apple'ın mobil işletim sistemi iOS 17'nin yeni sürümünün duyurusu, Pazartesi günkü WWDC sunumunda yapılacak. Fakat iOS 17'nin tam olarak ne zaman kullanıcıların hizmetine sunulacağı henüz resmi olarak açıklanmış değil. Apple, genellikle belirli bir takvim düzeni izlediği için tahminlerimizi ona göre yapabiliriz.

5 Haziran'dan önce, Apple'ın Reality Pro kulaklık seti ya da isminin ne olacağı ile ilgili dedikodular yayılıyor. Ancak WWDC'nin, Apple'ın iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac için gelecek yılki yeni yazılım özelliklerini tanıttığı bir zaman olduğunu unutmayalım.

Apple, iOS 17'nin bazı detaylarını zaten paylaştı. Bu, yılın sonlarında sunulacak olan yeni erişilebilirlik özelliklerini içeriyor: Yeni ve basitleştirilmiş bir alternatif uygulama başlatıcı düzeni ve kendi Kişisel Sesinizi kullanan bir Canlı Konuşma özelliği.

Pazartesi günü diğer tüketici özellikleri de açıklanacak. İPhone'un bir Amazon Echo Show'a benzer bir ekran olarak yerleştirildiği durumlarda daha sofistike bir 'her zaman açık' ekran görünümü, yeni bir günlük tutma uygulaması, yeni bir "cüzdan" uygulaması ve konum paylaşma özellikleri, iPhone 14 Pro ve yakında çıkacak olan iPhone 15 sahipleri için ek Dinamik Ada işlevi ve belki de henüz duyurulmamış diğer sürprizlerin olması bekleniyor. Ancak, Apple'ın bu yıl XR kulaklığa özellikle odaklanması nedeniyle, iOS 17'nin iOS 16'nın Kilit Ekranı yeniden tasarımı veya iOS 14'ün ana ekran widget güncellemesi kadar büyük yenilikler getirmesi beklenmiyor.

iOS 17'nin Yayınlanma Tarihi

iOS 17'nin ne zaman yayınlanacağına dair beklentimiz, Pazartesi günkü açılış konuşmasının ardından geliştirici beta tohumu olarak kullanılabilir olacağı yönünde. Bu, geliştiricilerin iOS 17 beta 1'i test cihazlarına yükleyebileceği anlamına geliyor. Bu geliştirici tohumları sadece kayıtlı Apple geliştiricileri tarafından indirilebilir.

Apple'ın geçmişteki yayın programlarına bakarak, iOS 17'nin herkese açık beta sürümünün Haziran sonu veya Temmuz başında yayınlanacağını tahmin edebiliriz. Örneğin, iOS 16'nın ilk herkese açık beta sürümü 

11 Temmuz 2022'de yayınlanmıştı. Apple'ın Beta Yazılım Programına herkes kaydolabilir.

iOS 17, yaz ayları boyunca birkaç daha beta tohumunda denenecek ve sonbaharda iPhone 15 serisi ile birlikte resmi olarak yayınlanacak. Bu süre genellikle Eylül ayının ikinci ya da üçüncü haftasına denk gelir.

Apple, watchOS'un bir sonraki sürümünü genellikle iOS ile aynı anda yayınlar. Ancak, iPadOS 17 ve macOS 14'ün biraz daha geç, belki de Ekim ayına kadar yayınlanmayabileceğini unutmayın.

Tüm bu gelişmelerden önce, iOS 16.6 şu anda beta test aşamasında bulunuyor ve küçük iyileştirmeler - örneğin, iMessage İletişim Anahtarı doğrulamasının eklenmesi gibi - içeriyor. Bu sürümün Haziran ayı sonuna kadar kullanıcılara sunulması bekleniyor.

Etiketler : ,
İlgili Haberler