Apple iPhone yükseltme programında hata: Kullanıcılara yanlış bilgiler gönderiliyor

Apple iPhone yükseltme programında hata: Kullanıcılara yanlış bilgiler gönderiliyor

Apple, iPhone 15'e geçiş yapan bazı kullanıcılara yanlış "takas iptali" ve "kredi devamı" bildirimleri gönderdi.

A+A-

Apple'ın iPhone yükseltme programı kullanıcılarına bugün gönderdiği ilginç bir e-posta, pek çok kişinin kafasını karıştırdı. Geçtiğimiz sonbaharda iPhone 15'e geçiş yapmış birçok kullanıcıya, tamamlanan cihaz takas işlemlerinin "iptal edildiği" ve ödenmiş kredilerinin "devam edeceği" bildiriliyor.

Bu sabah itibarıyla, Reddit, X ve MacRumors Forumları'nda kullanıcılar tarafından rapor edilen bu Apple hatasıyla ilgili şikayetlerde artış olduğu belirtiliyor. E-postanın Apple tarafından gönderildiği ve apple.com alan adından geldiği için bir phishing saldırısı olmadığı belirtiliyor.

iPhone 15 Pro Max force restart Apple logo

Şikayetlerin çoğu, geçtiğimiz Eylül 2023'te iPhone 14 veya başka bir cihazlarını başarıyla takas ettiklerini söyleyen ve hatta bu işlemi kanıtlayan iPhone Yükseltme Programı müşterilerinden geliyor. Bazı kullanıcılar cihazlarını doğrudan bir Apple Mağazasında şahsen takas etmiş.

Ancak, Apple'ın bugün gönderdiği hatalı e-postada, "Cihazınızı hiç almadık" ifadesi yer alıyor, takas işlemi "iptal edildi" olarak bildiriliyor ve önceki kredi "yedi ay sonra" yeniden başlatılacakmış gibi bir durum ortaya konuyor.

Siz de bugün aynı e-postayı aldınız mı? Yorumlarda paylaşın!

Bu haber toplam 1294 defa okunmuştur
İlgili Haberler

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.