Apple iPhone'ların iOS 17 güncellemesi sonrası sesi kısıldı

Apple iPhone'ların iOS 17 güncellemesi sonrası sesi kısıldı

Yeni iOS 17 güncellemesi sonrası iPhone'ların bildirim sesi daha sessiz ve bunu geri almanın bir yolu yok.

A+A-

Apple, iOS 17'de bulunan düzinelerce yeni iPhone özelliğinin yanı sıra, zil sesi ve uyarı sesleri koleksiyonunu da güncelleme fırsatını yakaladı. Gelen uyarılar, metin uyarıları ve daha fazlası için Sesler ayarında seçim yapabileceğiniz bir dizi yeni ton var.

Varsayılan uygulama bildirim sesleri de değişti. Klasik 'Tri-tone' yerini 'Rebound'a bıraktı. Ancak, herkes yeni bildirim sesini beğenmedi ve iOS bunu geri döndürmenin bir yolunu sunmuyor.

iOS 17 yayınlandığından beri iPhone müşterileri sosyal medyada yeni sesle ilgili düşüncelerini dile getiriyorlar. Bazı kullanıcılar yeni ses tonundan duydukları memnuniyeti dile getirirken, bazıları ise bu değişiklikten hoşlanmadı.

Elbette bunların bir kısmı, insanların hangi sesleri tercih ettiğine ilişkin kişisel tercihlerden kaynaklanıyor. Yine de elle tutulur somut bir şikayet var. Birçok kullanıcı yeni 'Rebound' sesinin çok sessiz olduğunu söylüyor. 'Tri-tone' nispeten yüksek sesli bir ses verirken, Rebound biraz yankı ile daha sessiz iki notanın daha ince bir kombinasyonudur.

Özellikle telefon cebe veya çantaya gömüldüğünde, boğuk sesi duymak 'Tri-tone'a göre daha zor. Kullanıcılar bunun sonucunda gelen bildirimleri kaçırdıklarını söylüyorlar. İlgili dokunsal titreşim de daha zayıf ve hissedilmesi daha zor.

Eleştirmenler için ne yazık ki, Apple şu anda farklı bir uygulama bildirim uyarısı sesi seçmenin veya bu seslerin ses seviyesini değiştirmenin bir yolunu sunmuyor.

Ayarlar -> Sesler bölümünde kendi zil sesinizi, metin tonunuzu ve sesli posta ile posta ve takvim uyarıları gibi sistem uygulamaları için uyarı seslerini seçebilirsiniz. Ancak bu seçenekler üçüncü taraf uygulamalardan gelen uyarıların seslerini etkilemez. iOS 17.0'dan itibaren Ayarlar uygulaması, üçüncü taraf uygulamaların çıkardığı sesleri değiştirmek için hiçbir denetim sunmuyor.

Anlık bildirimler için kendi özel seslerini kullanan üçüncü taraf uygulamalar bunu yapmaya devam edecek. Ancak Twitter ve Facebook gibi sosyal medya uygulamaları da dahil olmak üzere birçok uygulama özel bir ses içermiyor ve sistem varsayılanına güveniyor. Bu uygulamalar için iPhone kullanıcıları artık isteseler de istemeseler de 'Rebound' sesini duyacaklar.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler