Apple Vision Pro'nun satış tarihi belli oldu

Apple Vision Pro'nun satış tarihi belli oldu

Apple Vision Pro karma gerçeklik başlığının satış tarihi belli oldu: 2 Şubat

A+A-

Apple, Vision Pro karma gerçeklik kulaklıklarını 2 Şubat'tan itibaren ABD'de satışa sunacağını duyurdu. Şirket, 19 Ocak'ta ön sipariş almaya başlayacağını ve cihazın başlangıç ​​fiyatının 3.499 dolar olacağını belirtti.

Apple, Vision Pro'nun "uzamsal bilgi işlem" olarak adlandırdığı şeye geçişinin, 2016'da AirPods'u piyasaya sürdüğünden bu yana şirket için ilk yeni büyük ürün kategorisini yaratma potansiyeline sahip olduğunu söylüyor.

Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro'nun piyasaya sürülmesiyle birlikte "uzamsal bilişim çağının geldiğini" söyledi.

Apple, diğer büyük teknoloji şirketlerinin mücadele ettiği bir pazara giriyor. Meta Platformlar, META Quest serisi ile sanal ve karma gerçeklik kulaklıklarında baskın oyuncu oldu. Ancak Meta'nın Reality Labs iş segmenti, metaverse ve ilgili donanımlara yaptığı baskı nedeniyle yılda 10 milyar dolardan fazla kaybetmeye devam ediyor.

Apple, Vision Pro'nun eğlence, oyun ve hatta Microsoft 365 ve Slack gibi yaygın iş yazılımları da dahil olmak üzere üretkenlik uygulamaları için kullanılmasını bekliyor.

Görme düzeltmesine ihtiyaç duyan müşteriler için Apple, Zeiss'ın reçeteli optik eklerini 149 dolar karşılığında sunarken, çeşitli standart güçlerde "okuyucular" 99 dolar karşılığında temin edilebilecek.

Apple, Vision Pro'nun ABD dışında ne zaman satışa sunulacağını söylemedi.

 

İlgili Haberler