Apple Watch aşırı ısınmaya başladı, pil ömrü eridi

Apple Watch aşırı ısınmaya başladı, pil ömrü eridi

Apple, akıllı saatleri Apple Watch için yayınladığı watchOS 10.1 güncellemesinin ardından kullanıcılarına batarya sorunu yaşatmaya başladı. Kullanıcılar, güncelleme sonrası saatlerinin bataryasının çok daha hızlı tükendiğini belirtiyor.

A+A-

Görünüşe göre watchOS 10.1'in yayınlanmasıyla aynı zamana denk gelen bir dizi Apple Watch kullanıcısı anormal pil tüketimi sorunlarından şikayetçi. Bazı kullanıcılar, Apple Watch'larının bu sorunla karşı karşıya olduğunu raporluyor.

Bu sorun oldukça yaygın görünse de tüm Apple Watch kullanıcılarını etkilemiyor. Bununla birlikte, etkilenen kişiler bir dizi farklı Apple Watch modeli kullanıyor. Bunlar arasında Apple Watch Series 4 gibi eski cihazların yanı sıra Apple'ın en yeni Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 modelleri de yer alıyor.

Etkilenen Apple Watch kullanıcıları pillerinin normalden çok daha hızlı tükendiğini bildiriyor. Twitter'daki bir kullanıcı, Apple Watch Series 9'unun pilinin yalnızca üç saat içinde %100'den bitme noktasına geldiğini söylüyor. Başka bir kullanıcı ise Apple Watch Series 7'sinin pilinin yalnızca 30 dakika içinde %25 oranında azaldığını bildiriyor.

Aynı zamanda, bu kişilerin birçoğu aşırı ısınma sorunları nedeniyle Apple Watch'larını şarj etmekte sorun yaşadıklarını söylüyor. Kullanıcılar Ayarlar uygulamasında şu mesajı görüyorlar: "Apple Watch sıcaklığı nedeniyle şarj işlemi bekletildi."

Bu durum, bazı kişiler için Apple Watch'un pilinin şarj cihazındayken gerçekten boşalmasına yol açıyor.

Twitter'da yapılan hızlı bir arama, Apple Watch'un pilinin bitmesiyle ilgili sorunların boyutunu ortaya koyuyor. Pazartesi günü watchOS 10.1'in yayınlanmasından bu yana sürekli bir şikayet akışı var. Bazı kullanıcılar sorunun watchOS 10.1 beta sürümünde de mevcut olduğunu ve Apple'ın bu sorunu çözmediğini söylüyor.

İlgili Haberler