Apple yeni ürünleri ile risk mi aldı

Apple yeni ürünleri ile risk mi aldı

Apple'dan Göz Kamaştıran Etkinlik: Karma Gerçeklik Başlığı Vision Pro ve Daha Fazlası...

A+A-

Apple, pazartesi günü yaptığı, son yılların en dikkat çekici ve en riskli donanım etkinliğinde, karma gerçeklik başlığı olan "Apple Vision Pro"yu tanıttı. Apple CEO'su Tim Cook, Vision Pro'yu, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini birleştiren ve kullanıcıların teknolojiye, birbirlerine ve çevrelerine olan etkileşimlerini değiştirebilecek "devrimci bir ürün" olarak nitelendirdi.

Bu heyecanla beklenen duyuru, Apple'ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda gerçekleşti. Etkinlik ayrıca bir dizi yeni özellik ve güncellemenin tanıtıldığı geniş bir platform oldu. İşte etkinlikten öne çıkanlar:

Apple, Vision Pro ile Ciddi bir riske giriyor

Yeni Apple Vision Pro, bir çift kayak gözlüğüne benzer bir yapıya sahip ve kullanıcılara gerçek dünyanın canlı videoları üzerinde sanal görüntüler oluşturma imkanı sunuyor. Cook, yıllardır artırılmış gerçeklik potansiyelini vurgulayan bir lider olarak, bu gözlüğü "baktığınız değil, içinden baktığınız ilk ürün" olarak tanımladı.

Apple'ın belirttiğine göre, kullanıcılar cihazı taktıklarında, uygulamaları doğrudan önlerinde yansıtılmış bir şekilde görüyorlar. Etkinlikte, tıp, üretkenlik ve eğlence uygulamaları da dahil olmak üzere çeşitli alanlarda kullanılabilecek özel deneyimler sergilendi. Disney CEO'su Bob Iger, Apple etkinliğine katılarak Vision Pro için nasıl içerik oluşturmayı planladıklarını anlattı.

Ürün, henüz tam olarak kabul görmemiş bir pazar olan ve diğer teknoloji şirketlerinin çoğunluğunun ana akım ilgi bulmakta zorlandığı bir sektörde karşılaşılan zorlukları aşmak zorunda. Ek olarak, Apple'ın bu cihaz için talep ettiği fiyat olan 3.499 dolar, özellikle ekonomik belirsizliğin devam ettiği bir dönemde yüksek görünüyor.

Apple, Yapay Zeka Kullanımını Sanal Gerçeklikten Daha Öne Çıkarıyor

Etkinlik, tahmin edilebileceği üzere sanal gerçekliği odak noktasına alsa da, Apple, yapay zekanın kullanımına dair daha çekingen bir yaklaşım sergiledi. Son aylarda, Apple'

ın Büyük Teknoloji rakiplerinin çoğu, ChatGPT'nin viral başarısının ardından, yapay zekayı ürünlerine nasıl entegre edecekleri konusunda iddialı planlar sunmuştu.

Apple, bu konuda daha belirsiz bir yaklaşım sergiledi. Örneğin, daha doğru ve "cümle düzeyinde otomatik düzeltmeler" için dil modeli ve makine öğrenimine dayanan bir otomatik düzeltme güncellemesini duyurdu. Tahmini metin yeteneklerini de genişletmeyi planladığını belirtti.

Apple, 15 İnç MacBook Air'i Tanıttı

Apple'ın pazartesi günü tanıttığı ilk donanım ürünü, özel M2 işlemcili 15 inç MacBook Air oldu. Apple, yeni MacBook Air'i dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı olarak lanse etti. Ayrıca sadece 3,3 pound ağırlığında olduğunu belirtti.

Yeni MacBook Air, 18 saatlik pil ömrü ve Intel destekli MacBook Air'lerden çok daha hızlı performans sunma sözü veriyor. Fiyatı 1.299 dolardan başlıyor. M2'li eski 13 inç MacBook Air ise artık 999 dolara satılıyor.

FaceTime, Mesajlar ve Diğerleri İçin Yeni Özellikler

Apple, iOS 17'nin gelecekteki sürümünde sunulacak ve arama ve mesajlaşma deneyimini daha kişisel ve özelleştirilmiş hale getirecek yeni özellikleri tanıttı. iPhone kullanıcıları kişi kartı "posterlerini" seçtikleri bir fotoğraf ya da "memoji" ve metin ile kişiselleştirebilecekler.

Yeni bir özellik olan Canlı Sesli Mesaj, arayanın mesajını gerçek zamanlı olarak yazıya döküyor. Bu sayede kullanıcılar, mesajı görmezden gelmeye veya aramayı yanıtlamaya karar verebiliyorlar.

Apple Watch, iPad ve AirPods Güncellendi

Apple, iPad, Watch ve AirPods için de yazılım güncellemeleri yayınladı. iPad, sevilen mevcut kilit ekranı özelliklerinin yanı sıra yeni interaktif widget'lara sahip olacak. Apple Watch, ilaç günlüklerinden uyku verilerine kadar ilgili widget'ları göstermek için makine öğrenimini kullanacak. Şirket ayrıca AirPods'a yeni "uyarlanabilir ses" özellikleri getiriyor. Bu özellik, çevresel seslerdeki değişikliklere hızlı bir şekilde adapte olmayı ve kullanıcıların dinleme tercihlerini öğrenmeyi amaçlıyor.
 

İlgili Haberler