İşte Apple iOS 17 beta 2'deki tüm yenilikler

İşte Apple iOS 17 beta 2'deki tüm yenilikler

Apple, merakla beklenen iOS 17 beta 2'yi geliştiriciler için yayınladı

A+A-

Apple, iOS 17 beta 2'yi geliştiriciler için resmi olarak yayınladı. Güncelleme iPhone kullanıcıları için büyük ve küçük bir dizi değişiklik içeriyor. Tüm ayrıntıları gözden geçirirken karşılaştığımız her şeyi aşağıda bulabilirsiniz.

iOS 17 şu anda geliştirici beta test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor. Temmuz ayında herkese açık bir beta yayınlanacak ve ardından Eylül ayında genel kullanıma sunulacak. Ayrıca, özellikle ilk beta sürümlerinde, değişikliklerin ve iyileştirmelerin mutlaka doğrusal olmadığını da belirtmek gerekir. Bu, iOS 17 beta 1'de çalışan bir şeyin iOS 17 beta 2'de olmayabileceği anlamına gelir. Önceki örneklerde de olduğu gibi.

Akılda tutulması gereken bir diğer husus da, büyük bir iOS güncellemesinin ikinci beta sürümünün genellikle en az heyecan verici olanı olduğudur. Bunun nedeni, Apple'ın henüz önemli endişeleri ve geri bildirimleri ele almak için zamanının olmamasıdır. Aslında iOS 17 beta 2, WWDC'den bir haftadan kısa bir süre sonra, 10 Haziran'da derlendi. iOS 17 beta 3 muhtemelen daha büyük değişiklikler ve özelliklerle çok daha ilginç bir güncelleme olacak.

Bunları bir kenara bırakarak, iOS 17 beta 2'deki yeniliklere göz atalım.

iOS 17 beta 2 özellikleri ve değişiklikleri

* Ayarlar'daki Yazılım Güncelleme arayüzü iOS 17'de yukarıda görüldüğü gibi yeni bir tasarımla güncellendi.

iOS 17 beta 2, AirDrop için iki iPhone'u birbirine dokundurma desteği ekliyor. Bu özellik WWDC'de duyurulmuştu ancak beta 1'de mevcut değildi.

* iPhone'daki Ayarlar uygulaması artık verileri ve ayarları yönetmek için Fitness uygulamasına özel bir bölüm içeriyor.
iPadOS 17 beta 2, Sahne Alanı Yöneticisi'nde mevcut çalışma alanınıza bir pencere eklemek için Spotlight'ta Shift tuşuna basarak tıklama özelliğini etkinleştiriyor.

* Apple Music için Crossfade artık şarkılar arasındaki geçişin uzunluğunu kontrol etmek için bir kaydırıcı sunuyor. Bu özellik iOS 17 beta 1'de çalışmıyordu.

CarPlay'de yeni duvar kağıtları: buradan indirebilir ve görüntüleyebilirsiniz.

 

İlgili Haberler