Apple'ın 2024 yılına damga vuracak 5 yeni bombası

Apple'ın 2024 yılına damga vuracak 5 yeni bombası

Apple, 2015'ten bu yana ilk kez yeni bir ürün kategorisine girmeye hazırlanıyor. Vision Pro kulaklık, yeni iPad'ler, etkileyici yeni bir Apple Watch ve çok daha fazlası yolda.

A+A-

Apple, gelecek yıla bomba gibi giriyor ve yepyeni ürünleriyle kullanıcılarının karşısına çıkacak. Aşağıda, 2024 yılında çıkacak en ilginç beş Apple ürünü paylaşıyoruz:

AirPods 4 ve AirPods Pro 4

2024'te çıkacak yeni AirPods'lar daha kısa saplı güncellenmiş bir tasarıma sahip olacak, böylece mevcut AirPods ve AirPods Pro arasında bir tasarıma sahip olacak. Uyum ve ses kalitesi iyileştirilecek ve bir büyük değişiklik daha olacak.

Apple Watch X

Apple Watch X'in yeni görünümünün yanı sıra kan basıncı izleme ve uyku apnesi algılama özelliklerine sahip olacağı söyleniyor. Bilekte tansiyon takibi kayda değer bir başarı ve Apple Watch kullanıcıya tansiyonunun yükselme eğiliminde olup olmadığını ve hipertansiyona doğru ilerleyip ilerlemediğini söyleyebilecek. Spesifik sistolik ve diyastolik okumalar mevcut olmayacak, ancak kan basıncı izleme yine de değerli bilgiler sağlayacak.

Uyku apnesi konusunda ise Apple Watch X, kişinin uyku sırasında nefes kesintileri yaşayıp yaşamadığını belirlemek için uyku takibi ve nefes alma düzenlerinin izlenmesini kullanacak. Bilgiler, daha ileri testler için bir doktora iletilebilecek.

iPhone 16

Standart iPhone 16 modelleri, Eylem Düğmesi ve daha hızlı 3 nanometre A serisi çip dahil olmak üzere iPhone 15 Pro modelleriyle sınırlı olan özelliklerin birçoğuna sahip olacak. Eylem Düğmesi bu yıl mekanik yerine kapasitif olabilir, bu nedenle Apple onu inceltebilir.

Yeni bir dikey kamera lensi düzenlemesi, şu anda iPhone 15 Pro modelleriyle sınırlı bir özellik olan uzamsal video çekmeye olanak tanıyacak. Apple ayrıca dört iPhone 16 modeline de yeni bir kapasitif Yakalama Düğmesi ekliyor ve bu düğme cihazın sağ tarafında Güç düğmesinin altında yer alıyor. Düğme basıncı algılayacak ve dokunsal geri bildirimi destekleyecek ve söylentilere göre video çekmek için kullanılacak.

Standart iPhone 16 modelleri iPhone 15 modelleriyle aynı tasarıma sahip olacakken, iPhone 16 Pro modelleri daha büyük ekranlara bünyesinde yer verecek. iPhone 16 Pro, 6,1 inçten 6,3 inçe, iPhone 16 Pro Max ise 6,7 inçten 6,9 inçe yükselecek.

iPhone 16 Pro'ya özel diğer söylentiler arasında 48 megapiksel Ultra Geniş lens, Wi-Fi 7 ve Qualcomm'dan daha hızlı bir 5G çip yer alıyor.

Vision Pro

Apple'ın Vision Pro kulaklığını (karma gözlük) tanıtmasının üzerinden altı ay geçti ve 2024'ün başlarında müşteriler nihayet kulaklığı deneyebilecekler.

Apple, Vision Pro'yu bilgisayarın geleceği olarak görüyor ve cihazdan ilk uzamsal bilgisayar olarak bahsediyor. Bu bir karma gerçeklik başlığı, yani cihazın yan tarafındaki Digital Crown'u kullanarak AR ve VR arasında geçiş yapabileceksiniz. Apple, kontroller için el ve göz takibine sahip süper yüksek çözünürlüklü mikro LED ekranlar kullandığı için piyasadaki diğer kulaklıklara pek benzemeyecek.

Vision Pro için sürükleyici uygulamalar, oyunlar ve deneyimler planlanıyor ve kullanıcılar cihazda oynatmak üzere uzamsal video kaydedebilecekler.

Vision Pro listemizin başında yer almıyor çünkü herkes için uygun değil. Fiyatı 3.500 dolar ve Apple karmaşıklığı nedeniyle sınırlı sayıda kulaklık üretiyor. Vision Pro, piyasaya sürüldüğünde yalnızca Amerika Birleşik Devletleri'nde satılacak ve bu da kullanılabilirliğini daha da sınırlandıracak.

Vision Pro'yu deneyebilen kişiler, ilk yinelemenin ağır ve rahatsız edici olabileceğini, bunun da bazı kullanıcıları caydıracağını söyledi, ancak tüm bu uyarılara rağmen Vision Pro, Apple'ın geleceğini bir süre daha şekillendirecek.

İlgili Haberler