Apple'ın antitröst davası ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşındı

Apple'ın antitröst davası ABD Yüksek Mahkemesi'ne taşındı

Epic Games, ABD Yüksek Mahkemesinden Apple antitröst davasını incelemesini istedi

A+A-

Fortnite'ın geliştiricisi Epic Games, ABD Yüksek Mahkemesi'nden Apple'a karşı açtığı antitröst davasını incelemesini istedi. Epic, Apple'ın App Store'unun antitröst yasalarını ihlal ettiğini ve geliştiricilerin uygulama içi satın alımlarda %30'a varan komisyonlar ödemek zorunda bırakıldığını iddia ediyor.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde görülen davada, bir alt mahkeme Apple'ın App Store'unun antitröst yasalarını ihlal etmediğini, ancak geliştiricilerin kullanıcılara diğer üçüncü taraf ödeme yöntemlerine bağlantı sağlamasını engelleyen bir hükmün Kaliforniya haksız rekabet yasasını ihlal ettiğini tespit etmişti. Apple'a bu uygulamayı değiştirmesi emredildi, ancak temyiz süreci devam ederken bu emirler askıya alındı.

Epic, Çarşamba günü yaptığı başvuruda ABD Yüksek Mahkemesi'nden antitröst hukukunun bazı karmaşık alanlarına açıklık getirmesi istendi. Epic, mahkemenin Apple'ın App Store'unun rekabeti azalttığına dair tespitini doğru bulduğunu, ancak Apple'ın bu rekabete aykırı etkilerin iPhone'ları güvenli tutma çabalarıyla dengelendiği yönündeki argümanlarını reddettiğini savundu.

Epic, mahkemenin bu yasal dengeleme testini yanlış yaptığını ve Apple'ın App Store'unun geliştiriciler için haksız rekabet yarattığını iddia ediyor.

İlgili Haberler