Apple'ın Bağdat Caddesi'ndeki mağazasına büyük ilgi

Apple'ın Bağdat Caddesi'ndeki mağazasına büyük ilgi

Onlarca sektörden 750'si ana mağaza olmak üzere 3 bin işyerinin bulunduğu Bağdat Caddesi'nde, doluluk oranı Apple mağazasının açılmasıyla yüzde 98'e ulaştı.

A+A-

Tekstilden kuyuma, züccaciyeden mobilyaya, eczaneden gıdaya onlarca sektörden mağazaların yer aldığı 6 kilometre uzunluğundaki Bağdat Caddesi, Kovid-19 salgını sonrası cadde mağazalarına ilginin artmasıyla doluluk oranını tarihi zirvesine çıkardı

Birkaç yıl öncesine kadar inşaat, şantiye ve boş kalan iş yerleriyle anılan Bağdat Caddesi, salgının ardından ilginin artması, dönüşümün kısmen tamamlanması, yerli ve yabancı ziyaretçi ilgisi ve ilgili STK'ların çalışmaları sonrası çok ciddi markaları bünyesine kattı.

Son olarak ABD'li teknoloji firması Apple'ın yeni mağaza açmasıyla dikkatleri üzerine çeken caddede, doluluk oranı yüzde 98'e yükseldi. Kalan mağazaların kısa sürede dolması ve cadde için yeni projelerin hayata geçmesi bekleniyor.

‘Doluluk oranı kısa sürede yüzde 100'e çıkacak’

Bağdat Caddesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Esen, yaptığı açıklamada, uzunluğu 6 kilometreyi bulan caddede 750 ana mağazayla birlikte toplam 3 bin işyerinin bulunduğunu, bu işyerlerinin 500 bin metrekarelik kapalı alana sahip olduğunu söyledi.

Telekomünikasyondan kuyuma, gıdadan kırtasiyeye, mobilyadan giyime onlarca sektörden mağazaların yer aldığı Bağdat Caddesi'nin özellikle salgın sonrası ziyaretçi sayısını artırdığını aktaran Esen, "Kovid-19 sonrası insanlarımızın cadde mağazacılığına ilgisi ciddi düzeyde arttı. Artık açık alanda alışveriş yapmak isteyen vatandaşlarımızın bu ilgisi doluluk oranına net bir şekilde yansıdı" diye konuştu.