Apple'ın beklenen telefonu iPhone 15 Pro ile ilgili sızıntı yalan çıktı

Apple'ın beklenen telefonu iPhone 15 Pro ile ilgili sızıntı yalan çıktı

iPhone 15 Pro'nun tüm tuşlarının dokunmatik olacağına dair yapılan sızıntıların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

A+A-

Apple, iPhone'un fiziksel düğmelerini en az bir yıl daha değiştirmeyecek. MacRumors tarafından tespit edilen bir hissedar mektubunda, Apple tedarikçisi Cirrus Logic, "önceki hissedar mektuplarında bu sonbaharda piyasaya sürülmesi planlandığını belirttiğimiz yeni bir ürünün artık planlandığı gibi piyasaya çıkması beklenmiyor" dedi.

Cirrus en çok iPhone'un Taptic Engine'ine giren bir avuç bileşeni üretmesiyle tanınıyor. Apple firmanın en büyük müşterisi ve 2022'deki gelirinin yüzde 79'unu oluşturuyor. Kasım ayında Cirrus, yatırımcılara ve analistlere yeni bir yüksek performanslı karma sinyal (HPMS) bileşeni (Tapic Engine ile aynı parça kategorisi) üzerinde çalıştığını ve 2023 yılında akıllı telefonlara geleceğini söyledi. Bu hafta Cirrus, ürünün geleceğine ilişkin "sınırlı görünürlüğe" sahip olduğunu söyledi.

iPhone 15 Pro'nun bir dizi katı hal düğmesi içereceğini öne süren raporlar, geçen sonbaharda şirketin bir sonraki amiral gemisi telefonundaki fiziksel ses ve güç düğmelerini dokunmaya duyarlı düğmelerle değiştirmeyi planladığını söyleyen Apple analisti Ming-Chi Kuo'dan kaynaklandı. Geçtiğimiz ay Kuo tahminini revize ederek Apple'ın "seri üretim öncesi çözülmemiş teknik sorunlar" nedeniyle planlarını değiştirmeye karar verdiğini belirtti. Bu gelişme, hiç değilse akıllı telefonlarla ilgili sızıntılara, özellikle de bir ürünün duyurulmasından aylar ve bazen yıllar önce dolaşıma girenlere şüpheyle yaklaşılması gerektiğini hatırlatıyor.

İlgili Haberler