Apple'ın iOS güncellemesi iPhone 15'in aşırı ısınma sorununu çözdü mü?

Apple'ın iOS güncellemesi iPhone 15'in aşırı ısınma sorununu çözdü mü?

Teknoloji devi Apple, aşırı ısınma sorunu yaşayan iPhone 15 serisi için geçtiğimiz günlerde iOS 17.0.3 güncellemesini yayınladı. Peki güncelleme aşırı ısınma sorunu çözmede etkili oldu mu?

A+A-

iPhone 15'in aşırı ısınma sorunu termal görüntüleme kullanılarak hem teyit edildi hem de görselleştirildi ve şimdi aynı teknoloji Apple'ın yazılım düzeltmesinin etkisini göstermek için kullanıldı.

9to5Mac'in anketinde, iPhone 15 modeline sahip kullanıcıların tam %57'sinin aşırı ısınma sorunu yaşadığı ortaya çıktı.

iPhone 15 aşırı ısınıyor

İnsanlar yeni iPhone'larını aldıktan kısa bir süre sonra sorunla ilgili yaygın raporlar görmeye başladık. Aralarında Ian Zelbo'nun da bulunduğu bazı kullanıcılar, telefonlarının aynı koşullarda tutulamayacak kadar sıcak olduğunu fark etti.

Söz konusu ankette, iPhone 15 modeline sahip okuyucuların toplam %57'si bu sorunu yaşadı. Aşırı ısınma sorunu yaşayan kullanıcıların hangi durumlarda bu sorunu yaşadığına gelince:

Şarj sırasında: %19
Zorlu kullanım sırasında: 11%
Normal kullanım sırasında: 27%

Apple'ın aşırı ısınma güncellemesi

Apple sorunu doğruladı, ancak bunun iPhone 15 Pro model kasasının paslanmaz çelikten titanyuma değiştirilmesiyle bir ilgisi olduğu yönündeki haberleri yalanladı. Şirket, en son modellerin önceki iPhone'lara göre daha iyi ısı dağılımına sahip olduğunu söyledi.

iPhone üreticisi, bunun yerine iOS 17'deki bir hatanın ve Instagram ve Uber gibi telefona sıcaklıkları artıracak kadar yük bindiren uygulamalarla ilgili sorunların bir karışımı olduğunu söyledi.

Bazıları şirketin bunu başarmak için A17 Pro yongasının performansını düşürmüş olabileceğinden endişe etmişti, ancak benchtest sonuçları buna dair bir işaret göstermedi.

screenshot_2-020.jpg

Termal görüntülerden önce ve sonra

Konuyla ilgili objektif veriler, termal görüntüleme kamerası olarak da bilinen bir İleri Görüşlü Kızılötesi (FLIR) kamera kullanılarak sağlandı. Bu sadece ısının görsel bir temsilini sağlamakla kalmadı, aynı zamanda ölçülen spesifik sıcaklıkları da gösterdi. Bu sıcaklıklar rakip telefonlarla ölçülenlerden önemli ölçüde daha yüksekti.

ZDNet, iOS 17.0.3'ü yüklemeden önce ve sonra sıcaklık ölçümleri yapmak için aynı kiti kullandı. Bu, güncellemenin gerçekten de sorunu çözdüğünü doğruladı.

Güncellemeden önce:

Isıyı ölçmek için bir termal kamera kullandım ve iPhone 15 Pro Max'in 107,1 Fahrenheit dereceye kadar ısındığını tespit ettim. Bu, testlerimde hızlı şarj olurken genellikle 85 ila 95 derecede maksimuma ulaşan diğer iPhone ve Android telefonlardan çok daha sıcaktı. Aynı koşullarda test edilen diğer telefonlar arasında en yüksek sıcaklığa 98,7 Fahrenheit dereceye ulaşan Samsung Galaxy Fold 5 ulaştı.

Güncellemeden sonra:

iOS 17.0.3 güncellemesini indirdim ve iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max test ünitelerimin güçlerinin tükenmesine izin verdim ve ardından daha önceki testlerimle aynı yerde aynı parametreleri ve aynı ekipmanı kullanarak hızlı şarj için fişe taktım. Bu kez dokunulduğunda hafif sıcaklıktan daha fazla ısınmadılar ve 93,8 Fahrenheit derecenin üzerine çıkmadılar. 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler