Artan faizler Türkiye tahvillerinin cazibesini artırdı

Artan faizler Türkiye tahvillerinin cazibesini artırdı

BNP Paribas, Türkiye devlet tahvilleri daha cazip hale geldiğini açıkladı

A+A-

Türk Lirası'na uygulanan faizlerin yükselmesi ile birlikte Türkiye tahvillerinin cazibesi de artmaya başladı BNP Paribas, "Türk devlet tahvilleri TURKGB, cazibe kazanıyor" başlığı ile yayınladığı Markets 360 Strategy & Economics raporunda, Türkiye'de yaşanan krizin ardından devlet tahvillerinin daha cazip hale geldiğini savundu.

BNP Paribas Gelişen Piyasalar Baş Stratejisti Burak Başkurt imzası ile yayınlanan raporda, Türk devlet tahvili piyasasında değerlemeler analiz edildi ve özellikle uzun vadeli tahvillerin iyi değer sundukları vurgulandı. 2Bununla birlikte, kısa vadeli tahvillerde daha fazla yeniden fiyatlamaya ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz ve bunun getiri eğrisi yeni ihalelerle ayarlanmaya devam ettikçe yerleşik olmayanlar üzerinde baskı yaratmasını bekliyoruz" denildi.

Uzun vadeli faizlerin TCMB'nin kredibilite açığının kapanmakta olduğuna işaret ettiğini belirten BNP, piyasasın uzun süreli bir pozitif reel faiz ortamını fiyatlamakta olduğunu da savundu.

Türkiye'nin bütçe finansman ihtiyaçlarının özellikle 2024 ilk çeyrek için yüksek olduğuna işaret eden BNP, "Ancak Hazine'nin yüksek nakit doengesi ve iyileşen bütçe performansı arz riskleri azaltıyor" dedi.

Raporda, BNP model portföyünde TL ve TL tahvil tavsiyesinin ‘nötr’ olduğu belirtildi ancak düzeltmenin sona ermesinin ardından kısa vadeli tahvillerin de cazip olmaya başlayacağı öngörüldü.

İlgili Haberler