Arz krizi yaklaşıyor, bakır altına göre daha güçlü duruyor

Arz krizi yaklaşıyor, bakır altına göre daha güçlü duruyor

Bir maden şiretinin yöneticisine göre, hayal kırıklığı yaratan 2023'ün ardından bakır piyasası, talebin azalan arzdan daha ağır basmaya devam etmesi nedeniyle daha iyi bir yeni yıl görecek.

A+A-

American Pacific Mining Corp CEO'su Warwick Smith, Kitco News'e verdiği röportajda, altının tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşmasının ardından büyük ilgi görmesine rağmen, arzın önemli bir sorun olmaya devam etmesi nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl içinde bakırın daha fazla dikkat çekmesini beklediğini söyledi.

Smith, "Altın bizim için her zaman önemli bir metal olacak, ancak bakırın şu an için en sevdiğim metal olduğunu düşünüyorum ve muhtemelen bir süre daha öyle olacak, çünkü bu yeşil devrim için gereken bakır miktarı. Eğer bu yeşil devrim olacaksa, buna bakır öncülük edecek.

2050 yılına kadar karbon nötr olmak istiyorsanız, zamanın başlangıcından bu yana üretilen bakır miktarını alıp önümüzdeki 20 yıl içinde üç katına çıkarmanız gerekecek. Bu kadar çok bakıra ihtiyaç duyulacak olması çılgınca. Yaklaşık on yıl içinde bir bakır krizi yaşayacağız ve bence herkes bunu biliyor; sadece kabul etmek istemiyorlar" dedi.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler