Arzum’dan 32,6 milyon lira net kar

Arzum’dan 32,6 milyon lira net kar

Arzum Elektrikli Ev Aletleri, 2021 yılının 9 ayında 32,6 milyon TL net kar elde etti.

A+A-

Arzum Elektrikli Ev Aletleri, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı.

Yılın ilk dokuz ayında 61,8 milyon TL esas faaliyet karı elde eden Arzum’un geliri Temmuz-Ağustos-Eylül 2021 döneminde 168,6 milyon TL olarak gerçekleşti. Böylece yılın 9 aylık gelirini 580 milyon TL’ye ulaştıran Arzum, satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 33,2 artırdı. Arzum’un FAVÖK (faiz, amortisman ve vergi öncesi karı) sonucu da 65,2 milyon TL olarak gerçekleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Arzum Üst Yöneticisi (CEO) Mete Zadil, şirketin 9 aylık finansal sonuçlarının son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Zadil, 2 yıla yakın süredir devam eden salgın döneminde küçük ev aletlerine ilgi artsa da Arzum’un başarısının yalnızca salgınla ilişkilendirilmesinin güç olacağını belirterek, "Biz stratejilerimizi çok uzun vadeli yapıyoruz. 5 yıllık stratejilerle ilerliyoruz. Bu sonuçların tohumları çok önceden atıldı. Son 5 yıldır hem Ar-Ge hem inovasyon hem de tasarım yatırımlarımızı olabildiğince yükselttik. Şimdi bu yatırımların meyvesini topluyoruz. Tabii bir de çok kuvvetli bir ekibimiz var. Yönetim ekibimiz, çalışanlarımız çok nitelikli. Çok kaliteli iş ortaklarımız var. Başarımızda onların da etkisi büyük." değerlendirmesinde bulundu.

Etiketler : , ,