Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor

Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün saat 14'te toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'na başkanlık edecek.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün saat 14'te toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'na başkanlık edecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile komisyondaki tarafların yapacağı çalışmaların hafta sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun bu süreçte normal prosedürü izlemeyeceği belirtildi. Komisyonun yıl sonu çalışmasında işçilerin kalori ihtiyacı, buna bağlı olarak fiyat artışları, genel ekonomik durum belirlenmesi için TÜİK, Hacettepe Üniversitesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı gibi kuruluşlardan veri toplanarak bir çalışma yapılıyordu. Buna karşılık, tarafların kendi hesaplamalarıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın geçen dönem içinde yaptığı çalışmalar üzerinden görüşmeler yapılacak. 

2021’de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50’lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.