Aston Martin hissesi yeniden yükseliş trendinde

Aston Martin hissesi yeniden yükseliş trendinde

Aston Martin hisse fiyatı milyarder Lawrence Stroll'un hisselerini artırmasının ardından yükseldi

A+A-

Aston Martin hisseleri, Kanadalı milyarder Lawrence Stroll tarafından yönetilen yatırımcı grubunun hisselerini yüzde 25'in üzerine çıkarmasının ardından yükseldi.

Aston Martin'in icra kurulu başkanı olarak görev yapan Stroll, yaptığı açıklamada, başında bulunduğu Yew Tree Konsorsiyumu'nun Aston Martin'deki hissesini yüzde 3,27 artırarak yüzde 26,23'e çıkardığını söyledi.

Stroll yaptığı açıklamada, "Bu ek yatırım, Yew Tree Konsorsiyumu'nun Aston Martin'in geleceğine olan güven ve inancının devam ettiğini gösteriyor .Şirket, Yew Tree Konsorsiyumu'nun üç yıl önceki ilk yatırımından bu yana büyük bir dönüşüm gerçekleştirdi. Bu ikonik şirketi yeniden inşa ettik ve onu son derece cazip, performans odaklı otomobillerden oluşan bir portföye sahip ultra lüks bir markaya dönüştürdük.. Yeni yatırımın grubu, şirkete olan uzun vadeli bağlılığını, geleceğe olan inancını ve şirketin sağlayacağı hissedar değerini gösteriyor'' dedi.

Hisseler yüzde 13 yükseldi.

 Bu haberle birlikte Aston Martin'in hisseleri yüzde 13'ün üzerine çıktı. Stroll Aston Martin'e ilk olarak 2021 yılında Yew Tree Investments konsorsiyumu aracılığıyla 182 milyon sterlinlik bir yatırım yaparak şirketin yüzde 16,7 hissesine sahip olmuştu.

Firma son beş yılda değerinin yüzde 90'ından fazlasını kaybetmiş olsa da geçtiğimiz yıl yüzde 100'ün üzerinde bir yükseliş kaydetti.

İlgili Haberler