Asya borsaları büyüme endişeleri ile geriledi

Asya borsaları büyüme endişeleri ile geriledi

Asya borsaları, küresel büyüme endişelerinin yeniden canlanması ile çarşamba günü geriledi

A+A-

Asya hisse senetleri, Çin ve Avrupa'daki zayıf ekonomik verilerin küresel büyümeye ilişkin endişeleri artırmasının ardından Çarşamba günü düşerken, yatırımcıların ABD faiz oranlarının görünümünü tartmasıyla dolar yükseldi.

MSCI'nın Japonya dışındaki Asya Pasifik hisse senetlerinin göstergesi yüzde 0,5 düştü. Avustralya'nın S&P/ASX 200 endeksi, ikinci çeyrek gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 0,4 artışla tahminleri aşmasına rağmen yüzde 0,55 düştü.

Hang Seng Endeksi ve Çin'in gösterge CSI300 Endeksi'nin her ikisi de yaklaşık yüzde 0,3 düşüşle açıldı.

Salı günü yapılan bir özel sektör anketi, Çin'in hizmet faaliyetlerinin Ağustos ayında son sekiz ayın en yavaş hızında genişlediğini ve zayıf talebi yansıttığını gösterdi.

Almanya, İngiltere ve Euro bölgesinden gelen imalat verileri de düşüş gösterirken, hizmet sektörleri daralmaya girdi.

Avrupa ve ABD'deki hisseler Salı günü zayıf küresel büyüme endişeleriyle değer yitirmişti. Gösterge niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine tahvilinin getirisi, 25 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesi olan yüzde 4,268'e ulaştıktan sonra 9 baz puan artarak yüzde 4,26'ya yükselirken, ABD doları bir sepet para birimi karşısında yaklaşık altı ayın en yüksek seviyesine çıktı.

Yatırımcılar, ABD'nin olası faiz artırımlarına ilişkin son sinyalleri fiyatlıyor. Fed Başkanı Christopher Waller Salı günü yaptığı açıklamada, son ekonomik verilerin ABD merkez bankasına faizleri tekrar artırması gerekip gerekmediğini görmek için alan sağladığını söyledi.

ABD ham petrolü yüzde 0,16 artışla varil başına 86,83 dolar oldu. Brent yüzde 0,19 değer kazanarak varil başına 91,21 dolardan işlem gördü.

Spot altın Salı günü 1 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine ulaştıktan sonra yüzde 0,07 düşerek ons başına 1.924,5 dolara geriledi.

İlgili Haberler