Asya borsaları dar bantta hareket etti

Asya borsaları dar bantta hareket etti

Asya borsaları, daha fazla ekonomik verileri beklerken beklerken dar bir aralıkta hareket etti

A+A-

Yatırımcılar, bölgenin en büyük ekonomilerinden daha fazla ipucu beklerken, Asya borsalarının çoğu Perşembe günü dar bir aralıkta hareket etti.

Daha istikrarlı faiz oranları ve iyileşen büyüme beklentileri, bölgesel piyasalar için olumlu bir görünüm sunarken, ABD ve Japonya'da piyasaların kapalı olması nedeniyle işlem hacimleri düşük kaldı.

Asya piyasaları, haftalık işsizlik maaşı başvurularının beklenenden daha az düştüğünü gösteren verilerle ABD'den hafif olumsuz sinyaller aldı. Bu veri, Federal Rezerv'in son toplantı tutanaklarından gelen bir miktar şahin sinyallerle birleşince, bankanın 2024 yılında faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağı konusunda bir miktar belirsizlik yarattı.

Doların ve Hazine tahvillerinin bir gecede yükselmesi, büyük çip üreticisi NVIDIA Corporation'ın (NASDAQ:NVDA) Çin satışlarına ilişkin zayıf bir görünüm sunmasının ardından zaten baskı altında olan Asya teknoloji hisseleri üzerinde daha da baskı yarattı.

Çin borsası sakinleşti, Goldman Sachs 2024'ü olumlu görüyor

Çin'in Shanghai Shenzhen CSI 300 ve Shanghai Composite endeksleri Perşembe günü Hong Kong'un Hang Seng'i gibi dar bir aralıkta hareket etti.

Bu üç endeks son seanslarda son yılların en düşük seviyelerinden keskin bir şekilde toparlanırken, Çin ekonomisinde öngörülen toparlanmanın gerçekleşmemesi nedeniyle bu yıl için hala büyük kayıplar vermeye devam ediyor..

Ancak Goldman Sachs analistleri, özellikle Pekin'in daha fazla teşvik önlemi alması halinde, Çin hisselerinin 2024'ü olumlu geçireceğini söyledi. Analistler özellikle CSI 300 endeksini oluşturan Çin mavi çipli hisse senetlerine olumlu yaklaştı.

Çin'den gelecek hafta açıklanacak olan satın alma yöneticileri endeksi verilerinin, hayal kırıklığı yaratan Ekim ayının ardından Kasım ayı boyunca ticari faaliyetler hakkında daha fazla ipucu vermesi bekleniyor.

Daha geniş Asya piyasaları daha fazla ipucu beklentisiyle sessiz kaldı.

Avustralya'nın ASX 200 endeksi, emtia hisselerindeki kayıpların etkisiyle %0,4 düştü. Ancak Origin Energy Ltd (ASX:ORG), Brookfield liderliğindeki bir konsorsiyumun firma için 10,6 milyar dolarlık revize edilmiş bir devralma teklifi sunmasının ardından %1,6 yükseldi.

Güney Kore'nin KOSPI endeksi, teknoloji hisselerinin toparlanmasıyla %0,2 yükselirken, Endonezya hisseleri, ekonomik büyümedeki gevşemenin Endonezya Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda parasal koşulları gevşetebileceği beklentisiyle %0,8'lik bir artışla Güneydoğu Asya'daki kazançlara öncülük etti.

Japon piyasaları kapalıydı ancak Cuma günü açıklanacak olan enflasyon verisi, Japonya Merkez Bankası'nın para politikasına bakışını etkileyeceği için yakından takip ediliyordu.

Hindistan'ın Nifty 50 endeksi için vadeli işlemler Perşembe günü yatay bir açılışa işaret ederken, endeks son dört seansta dar bir işlem aralığında kaldı.

 

İlgili Haberler