Asya borsaları FED beklentisiyle 2 ayın en yükseğinde

Asya borsaları FED beklentisiyle 2 ayın en yükseğinde

Asya borsaları, Fed'in faiz artırımlarını tamamlayacağına dair beklentilerle 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı

A+A-

Asya borsaları Salı günü, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarını tamamlayacağı beklentisiyle 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

MSCI'nın Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi, 18 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan 510,42'yi gördükten sonra yüzde 0,91 artışla 509,82 oldu. Endeks bu ay yüzde 7 yükseldi ve Ocak ayından bu yana en büyük aylık kazancını elde etme yolunda ilerliyor.

Japonya'nın Nikkei endeksi Pazartesi günü 1990'dan bu yana görülmemiş yüksek seviyelere ulaştıktan sonra yüzde 0,15 geriledi. Endeks bu yıl yaklaşık yüzde 28 artış göstererek Asya'da en iyi performans gösteren borsa oldu.

Çin'in CSI300 Endeksi yüzde 0,66 yükselirken, Hong Kong'un Hang Seng Endeksi ABD-Çin gerginliğinin azalmasıyla yüzde 1,25 değer kazandı.

Fed'in faiz artırımlarını tamamlayacağı beklentisi güçleniyor

Asya piyasalarını destekleyen faktörlerden biri, Fed'in faiz artırımlarını tamamlayacağı beklentisinin güçlenmesi oldu. ABD enflasyonunun gevşemekte olduğunu gösteren verilerin ardından, yatırımcılar Fed'in Aralık ayında faiz oranlarını değiştirmeyeceğini neredeyse tamamen fiyatladı ve hatta bazıları Mart ayından itibaren faiz indirimlerini fiyatlamaya başladı.

Haftanın geri kalanı sakin geçebilir

Perşembe günkü ABD Şükran Günü tatili ve hafta için seyrek bir veri takvimi öncesinde işlemlerin haftanın kalan bölümünde daha sakin olması bekleniyor.

ING'nin Asya-Pasifik bölgesel araştırma müdürü Rob Carnell, piyasaların şu anda iç momentumunun tükenmiş göründüğünü ve bir sonraki hamleyi güçlendirmek için dış bir teşvike ihtiyaç duyabileceğini söyledi.

 

İlgili Haberler