Asya borsaları haftanın ikinci işlem gününde yükselişte

Asya borsaları haftanın ikinci işlem gününde yükselişte

Yatırımcıların bankacılık iflasları sonrası endişelerinde görülen düşüş risk iştahını artırırken bu durum Asya-Pasifik hisselerine de olumlu yönde yansıyor.

A+A-

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 1,1 yükseldi. Japon Nikkei 225 Topix yüzde 0,28'lik daha büyük bir kazanç gördü. Güney Kore'den Kospi yüzde 0,45 yükseldi ve Kosdaq da marjinal bir şekilde yükseldi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,4 arttı ve Hang Seng Tech endeksi yüzde 0,35 arttı, Çin anakarasında Şanghay Bileşik Endeksi marjinal düşüş yaşadı ve Shenzhen Bileşen Endeksi yüzde 0,33 kaybetti.

ABD Federal Deposit Insurance Corporation'a göre, ABD'de bir gecede Wall Street'teki hisse senetleri yükseldi. Yatırımcılar, First Citizens BancShares'in Silicon Valley Bank'ın büyük bölümlerini satın almayı kabul etmesinin ardından kargaşadan uzaklaşmaya çalışırken banka hisseleri büyük ölçüde yükseldi.

Dow Jones Sanayi Ortalaması neredeyse 200 puan veya yüzde 0,6 yükseldi ve S&P 500 yüzde 0,2 yükseldi. Ancak Nasdaq Composite yüzde 0.5 düşüşle 11.768.84'te tamamladı.

İlgili Haberler