Asya borsalarฤฑ, ABD Baลkanฤฑ Donald Trump’ฤฑn ekonomi politikalarฤฑna ne kadar yoฤunlaลabileceฤi konusundaki ลรผphelerden dolayฤฑ gerileyen New York borsalarฤฑndan ayrฤฑลarak bugรผn yรผkseliล gerรงekleลtirdi.
Petrol fiyatlarฤฑ ise ABD’de artan รผretimin OPEC petrol kesintilerinin etkisini bastฤฑracaฤฤฑ endiลelerinden dolayฤฑ karฤฑลฤฑk bir seyir izledi.
Japonya dฤฑลฤฑndaki Asya Pasifik piyasalarฤฑnฤฑ takip eden MSCI endeksi erken iลlem saatlerinde yaลadฤฑฤฤฑ hafif kaybฤฑn ardฤฑndan yaklaลฤฑk yรผzde 0.5 yรผkseldi. Japonya’da Nikkei endeksi ise yรผzde 0.2 geriledi. ABD’de Baลkan Donald Trump’ฤฑn haftasonu eski Baลkan Barack Obama’yฤฑ herhangi bir kanฤฑt sunmadan kendisini dinletmekle suรงlamasฤฑ, Trump’ฤฑn vergi indirimleri ve altyapฤฑ harcamalarฤฑ da dahil olmak รผzere ekonomi politikasฤฑna ne kadar yoฤunlaลabileceฤine dair ลรผpheler uyandฤฑrdฤฑ.
ABD hisseleri dรผn yรผzde 0.37’ye varan kayฤฑplar yaลadฤฑ.







