Audi: Almanya'da otomobil sektöründeki çip sıkıntısı yıllar sürecek

Audi: Almanya'da otomobil sektöründeki çip sıkıntısı yıllar sürecek

Audi'nin üst düzey bir yöneticisinin yaptığı açıklamaya göre, Almanya'nın otomobil endüstrisi için darboğaz yaratan yarı iletken kıtlığının, çip üreticilerinin ülkede fabrika kurma planlarına rağmen çözülmesi yıllar alacak.

A+A-

Alman otomobil ve elektronik üreticileri, küresel çip açığının neden olduğu üretim gecikmelerinden ağır darbe aldı. Yöneticiler ve politika yapıcılar tedarik hatlarını yeniden gözden geçiriyor ve bir avuç Asyalı ve ABD'li çip tedarikçisine olan bağımlılığı azaltmaya çalışıyor.

Berlin, milyarlarca avroluk sübvansiyonlarla dünyanın en büyük sözleşmeli yonga üreticilerine kur yapıyor. ABD'li Intel ve Tayvanlı TSMC gibi çip üreticileri bu yıl Almanya'da fabrika kurma planlarını açıkladı.

"Sonuçta bu yıllar alıyor. Milyarlarca dolar yatırım yapılıyor," diyen Volkswagen'e ait Audi'nin satın alma müdürü Renate Vachenauer'in sözleri Augsburger Allgemeine gazetesi tarafından aktarıldı.

Vachenauer, otomobil üreticilerinin bugün araçlarda kullanılan 8.000 farklı çip çeşidini azaltarak darboğazları hafifletebileceklerini söyledi.

Vachenauer "Yarı iletken arzını istikrara kavuşturmak için birçok kaldıraç kullanmalı ve aynı zamanda aracı piyasasında bir ölçüde stok yapmalıyız" diye ekledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler