Çinli otomotiv devi BMW, Mercedes ve Audi'nin pazar payına göz dikti

Çinli otomotiv devi BMW, Mercedes ve Audi'nin pazar payına göz dikti

Çinli Li Auto, 2024 yılında kendi pazarında BMW, Mercedes ve Audi'yi geride bırakmayı hedefliyor.

A+A-

Li Auto, yükselişte olan Çinli otomobil üreticisinin yeni modellerini piyasaya sürmeyi hızlandırması ve üretimini artırmasıyla 2024 yılında Çin'de BMW, Mercedes-Benz ve Audi'yi geride bırakmayı hedeflediğini söyledi.

Li Auto CEO'su Li Xiang Salı gecesi yatırımcılara yaptığı açıklamada, "2024 yılında satışlar açısından Çin'in 1 numaralı premium otomobil markası olmaya çalışacağız" dedi ve şirketin üretim artışının ardından dördüncü çeyrekte aylık 40.000 adetlik teslimat gerçekleştirebileceğini sözlerine ekledi.

Li, 2015 yılında kurulan Li Auto'nun ilk saf bataryalı elektrikli modeli MEGA'yı bu yılın sonunda piyasaya süreceğini ve Çin'deki tüm yakıt türleriyle 500.000 yuan (69.315 $) üzerinde fiyatlandırılan tüm otomobiller arasında en çok satan model olmasını beklediğini söyledi.

Şirketin önümüzdeki yıl üçü elektrikli araç olmak üzere dört yeni model piyasaya süreceğini söyledi.

Tesla'nın Ocak ayında başlattığı fiyat savaşı, Nio ve Xpeng gibi Çinli elektrikli araç girişimlerini satış düşüşleri ve ilk yarıda artan kayıplarla karşı karşıya bıraktı.

Ancak Li Auto, aile kullanıcılarını hedefleyen dört adet genişletilmiş menzilli hibrit araçla bu yıl 300.000 yuan'ın üzerinde fiyatlı otomobil segmentinde pazar payı kazanmayı ve kârını artırmayı başardı.

Şirket ikinci çeyrekte üst üste üçüncü kez pozitif net gelir elde ederken, ilk çeyrekteki net gelirine kıyasla %147'lik bir artış kaydetti.

Bu yılın ilk yedi ayında 173.251 araç teslim ederek bir önceki yılın aynı dönemine göre %145 artış gösterdi. Şirket üçüncü çeyrekte 100.000'den fazla araç teslim etmeyi hedefliyor.

Çin Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre, bu yıl bayiler aracılığıyla büyük indirimlerle satış yapan BMW, Mercedes-Benz ve Audi'nin aylık satışları ilk yarıda sırasıyla 31.500 ile 70.000 adet arasında değişti.

İlgili Haberler