Avrupa'da "batarya" yarışı hızlandı

Avrupa'da "batarya" yarışı hızlandı

Avrupalı otomobil devleri, elektrik araç teknolojisindeki açığı kapatmak ve yarışta öne geçebilmek için batarya yatırımlarına hız verdi. 

A+A-

Avrupalı otomobil devleri, elektrik araç teknolojisindeki açığı kapatmak ve yarışta öne geçebilmek için batarya yatırımlarına hız verdi. 

Volkswagen, batarya malzemeleri 'yarışı' için ortaklıklar arıyor

Yönetim kurulu üyelerinden biri, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen'in, ortaklıklar yoluyla elektrikli araç (EV) bataryaları hammaddelerine doğrudan erişim sağlamak için tedarikçilerle görüşmelerde bulunduğunu söyledi.

Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi, endüstrinin tedarik zinciri üzerindeki kontrolünü genişletmeye çalışıyor, bu da çiplere ve lityuma doğrudan erişimi olanlara darboğazlarda gezinmek ve tesisleri tam kapasite çalıştırmak için belirleyici bir avantaj sağlıyor.

Plan aynı zamanda, elektrikli araç pillerinin en önemli bileşeni olan lityum üreticileriyle tedarik anlaşmaları yapan Tesla ve BMW de dahil olmak üzere rakipleri yakalamayı da hedefliyor.

"Hepimiz bir yarışın içindeyiz" diyen. Volkswagen'in teknolojiden sorumlu yönetim kurulu üyesi Thomas Schmall, Reuters'e verdiği demeçte, en uygun fiyatlı hücreleri yapmakla ilgili ve bunu yapmak için ölçeğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Schmall, grafit, kobalt ve nikel de dahil olmak üzere hammadde tedariki üzerinde ortaklıklar yoluyla doğrudan kontrol elde etmenin, maliyetlerin daha iyi idare edilmesinde hayati önem taşıdığını söyledi.

Stellantis, üçüncü tesisinin nereye kurulacağına henüz karar vermedi

İtalya Sanayi Bakanı Giancarlo Giorgetti, otomobil üreticisi Stellantis'in Fransa ve Almanya'da planlananların üzerine Avrupa'daki üçüncü batarya tesisini nereye kuracağına henüz karar vermediğini söyledi.

Giorgetti,Stellantis temsilcileri ve sendikalarıyla görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "Bataryaların nerede üretildiğiyle ilgili temel soruyu ele almadan bir gigafactory hakkında konuşamayız. Karar henüz alınmadı." dedi.

Giorgetti, Stellantis'in daha fazla elektrikli araç üretmeye geçişi ile devam ederken, Roma'nın istihdam cephesinde herhangi bir "kötü sürpriz" istemediğini söyledi.

İngiltere, altı şirketle Gigafactory hakkında görüşüyor 

İngiltere'de ise gigafactory için altı şirketle birlikte görüşmeler yapılıyor. Financial Times'ın haberine göre altı şirket, İngiltere'nin otomobil endüstrisinin geleceğini güvence altına alabilecek hamlelerle elektrikli otomobiller için batarya üreten ve Gigafactory olarak bilinen tesisler inşa etmek için İngiltere ile görüşüyor.

Gazeteye göre, otomobil üreticileri Ford ve Nissan ile sanayi devleri LG ve Samsung ve start-up'lar Britishvolt ve InoBat Auto, İngiltere hükümeti veya yerel yetkililerle potansiyel fabrikaların yerleri ve finansal destek hakkında görüşmelerde bulunuyorlar.