Avustralyalı dev Fransız şirketi 1 milyar dolara alıyor

Avustralyalı dev Fransız şirketi 1 milyar dolara alıyor

Avustralyalı United Malt, Fransız InVivo'nun 1 milyar dolarlık devralma teklifini kabul etti. Bu devralma sonrası dünyanın en büyük malt üreticisi ortaya çıkabilir.

A+A-

United Malt Group, yaptığı açıklamada Fransız tarım şirketi InVivo'nun bir kolu olan Malteries Soufflet'in 1 milyar dolarlık devralma teklifini kabul ettiğini ve bu anlaşmanın dünyanın en büyük malt üreticisini yaratacağını söyledi.

InVivo İcra Kurulu Başkanı Thierry Blandinieres, teklif Mart ayında ilk kez duyurulduğunda Reuters'a yaptığı açıklamada, devralma işleminin InVivo'nun malt işinin büyüklüğünü planlanandan üç yıl önce iki katına çıkaracağını söyledi.

United Malt hisseleri erken işlemlerde %9,1 artışla 4,8 A$'a (Avustralya Doları) yükseldi ve hisse başına 5 A$'lık teklif fiyatından 20 sent düştü. Hisse senedi, gösterge endeksinde en çok değer kazanan hisse oldu.

Nakit teklif, United Malt'ın teklifin ilk açıklandığı 24 Mart tarihindeki kapanış fiyatı olan 3,44 A$'a kıyasla %45,3'lük bir primi temsil ediyor.

Anlaşma için Avustralya Yabancı Yatırımları İnceleme Kurulu'nun (FIRB) onayının yanı sıra United Malt'ın hissedarlarının da diğer yasal gerekliliklerin yanı sıra işlemi desteklemek üzere oy kullanması gerekiyor.

Avustralya'da bu yıl, yüksek faiz oranlarının baskısının birleşme ve satın alma (M&A) faaliyetlerinin durgunlaşmasına yol açtığı Asya bölgesinin aksine, anlaşma sayısında artış görüldü.

United Malt, bira üreticileri, butik bira üreticileri, damıtıcılar ve gıda şirketleri için dökme malt üreten dünyanın dördüncü büyük ticari malt üreticisidir. Şirketin Avustralya, Kanada, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere'de işleme tesisleri bulunuyor.

Dünyanın en büyük malt üreticilerinden biri olan Malteries Soufflet, Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Afrika'da 28 malt tesisi işletiyor.

United Malt Yönetim Kurulu Başkanı Graham Bradley yaptığı açıklamada, şirketin yönetim kurulunun teklifin varlık portföyünün değerini ve yakın vadeli kazanç görünümünde beklenen iyileşmeyi uygun bir şekilde yansıttığına inandığını söyledi.

Şirketin yönetim kurulu oybirliğiyle hissedarlarına teklif lehinde oy kullanmalarını tavsiye etti.

InVivo için bu satın alma, dış büyüme yoluyla beş yıl içinde dünyanın en iyi malt üreticisi olma hedefinin bir parçası. Şirket geçen yıl tarım sektöründe faaliyet gösteren Soufflet'i satın almış ve Ocak ayında da Belçikalı malt üreticisi Castle Malting'i devralmak üzere bir anlaşma imzalamıştı.

İlgili Haberler