Birkenstock'un hisse  fiyatında hayal kırıklığı

Birkenstock'un hisse fiyatında hayal kırıklığı

Alman lüks sandalet üreticisi Birkenstock'un hisse senetleri halka arzın ardından gerilerken, yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı.

A+A-

Alman lüks sandalet üreticisi Birkenstock'un hisse senetleri, yatırımcılar tarafından pahalı bulunduğu için Wall Street'te beklenen performansının altında kaldı. Şirketin ilk halka arzında hisse başına 46 dolar fiyat belirlenerek şirketin değeri 8,64 milyar dolar olarak belirlendi. Ancak hisse senedi 41 dolardan işleme açıldı ve 44 ila 49 dolar arasında olması beklenen beklenen fiyat aralığının altında kaldı.

Birkenstock, halka arzda 495 milyon dolar toplamasına karşın, hissedarları da 21,5 milyon hisse daha sattı. Şirketin sandaletleri uzun süredir yüksek moda tarafından aşağılanmasına rağmen, kült bir takipçi kitlesi bulunuyor ve popüler “Barbie” filminde yer alıyor. Birkenstock, ayak sağlığını teşvik etmek için geliştirilen ayak tabanıyla ünlüdür ve bu nedenle markası güçlü bir itibara sahiptir. Şirketin 2020 mali yılında geliri 727,9 milyon avrodan 1,24 milyar avroya yükseldi. Bu halka arz, geçen ay ABD'de gerçekleşen dördüncü halka arz olacak.


İlgili Haberler