Bakan Bilgin'den emekli aylıklarına ilişkin açıklama

Bakan Bilgin'den emekli aylıklarına ilişkin açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bir araya geldi. Bakan Bilgin en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den emekli aylıklarına ilişkin açıklama geldi. 

Bakan Bilgin en düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyelerini yükseltecek alternatif modeller üzerine çalıştıklarını açıkladı. Bilgin, bu çalışmaların EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacağını bildirdi. Bilgin "Önerilerimizi Cumhurbaşkanımızın olumlu değerlendireceğini ümit ediyorum. Bu çalışma emeklilerin hayatında ciddi rahatlama sağlayacak" dedi.

Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen emekli ikramiyelerinin miktarının belirlenmesi amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, bugün bir görüşme gerçekleştirdi.

Ergün, önceki gün yaptığı açıklamada, emeklilere Kurban ve Ramazan bayramlarında verilen bin 100 liralık ikramiyelerin, en düşük emekli aylığı olan 5 bin 500 liraya yükseltilmesini istemişti. Görüşmenin bu talep üzerine planlandığı belirtilirken, emeklilere verilecek yeni ikramiye tutarlarının da belirlenmesi öngörülüyor.

Vergi affı ve borç yapılandırması neleri kapsıyor? Nasıl yapılır?

Vergi affı ve borç yapılandırması neleri kapsıyor? Nasıl yapılır?

Vergi affı, borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi merak ediliyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırması hangi borçları kapsıyor? Vergi affı, borç yapılandırması ilgili tüm detaylar borsatek.com'da

Altın 3 bin doları geçebilir

Altın 3 bin doları geçebilir

Bank of America Metal Analisti Micheal Widmer ons altının fiyatının 3 bin doların üstüne çıkabileceğini söyledi.

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek

Bayram ikramiyesi ne zaman ödenecek

Bayram ikramiyesi gündemden düşmüyor. Bayrama kısa süre kala arayışa koyulan vatandaşlar, bayram ikramiyesi ne kadar, kimlere verilecek sorularına cevap arıyor. 2023 Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?

İlgili Haberler