Bankacılık krizi sonrası Almanya'da yatırımcı güveni sarsıldı

Bankacılık krizi sonrası Almanya'da yatırımcı güveni sarsıldı

Credit Suisse ile birlikte Deutsche Bank tarafında yaşanan gelişmeler yatırımcıda güveni sarstı. Almanya'da yatırımcı güveni küresel bankacılık sektöründe yaşanan son çalkantılar ve yüksek enflasyon endişeleriyle kötüleşti.

A+A-

Almanya'da ekonomik düşünce kuruluşu ZEW'in hazırladığı iş dünyası güveni Nisan'da sürpriz biçimde düştü.

ZEW yatırımcı beklenti endeksi Nisan'da 4,1'e düştü. Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin beklentisi 15,6'ydı. Endeks Mart ayında 13 değerini almıştı. Cari koşullar endeksi eksi 46,5'ten eksi 32,5'e çıktı. Bankacılık sektöründe yaşanan çalkantı güvenin düşmesinde etkili oldu.

Açıklamada enflasyon oranlarının hala yüksek olduğu ve küresel çapta kısıtlayıcı para politikasının ekonomiye baskı yarattığı belirtilerek "Uzmanlar, kredi vermek konusunda bankaların daha temkinli olmasını bekliyor. Ancak 'akut' uluslararası finansal piyasa krizi tehlikesinin önüne geçildi" ifadesi yer aldı.

ZEW Başkanı Achim Wambach "Bankaların karlılık beklentileri önceki aya kıyasla iyileşti ve pozitif alana geçti" ifadesini kullandı. Ekonomik durumda gelecek 6 ayda önemli bir iyileşme beklenmediği de ifade edildi.

Almanya ekonomisi 2022'nin son çeyreğinde yüksek enflasyonun tüketime darbe vurmasıyla yüzde 0,4 daralmıştı.

İlgili Haberler