Bebek pudrası skandalı dev şirketin hisselerini eritti

Bebek pudrası skandalı dev şirketin hisselerini eritti

Johnson & Johnson hisseleri Pazartesi günü %4,1 düştü ve ABD'li bir yargıcın on binlerce talkla ilgili davayı çözmeye yönelik ikinci girişimini de reddetmesinin ardından Haziran 2020'den bu yana en büyük tek günlük kayba hazırlandı.

A+A-

Johnson & Johnson, ilgili yükümlülükleri yeni bir şirkete devrederek ve bu şirketi iflasa sürükleyerek talk davalarını çözme konusunda iki kez başarısız oldu. Davalarda bebek pudrası ve diğer talk ürünlerinin bazen asbest içerdiği ve mezotelyoma, yumurtalık kanseri ve diğer kanserlere neden olduğu iddia edilmişti.

J&J talk ürünlerinin güvenli olduğunu ve asbest içermediğini söyledi. Şirket, yeni davaları durdurmayı amaçlayan 8.9 milyar dolarlık bir anlaşmayı tehlikeye atan Cuma günkü görevden alma kararını temyize götüreceğini söyledi.

Ocak ayında bir ABD temyiz mahkemesi, J&J'nin daha önce iflas yoluyla davalardan kurtulma girişimini de reddetmiş ve ABD kurumsal sorumluluk hukukunu alt üst etme potansiyeline sahip yeni bir yasal stratejinin ilk büyük reddini gerçekleştirmişti.

Morgan Stanley analisti Terence Flynn Cuma günkü kararın ardından kaleme aldığı araştırma notunda, "Bizim görüşümüze göre talk davası hisse senedi üzerinde bir engel olmaya devam ediyor" dedi.

Hisse senedi en son 20 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesine değdikten sonra 167,33 dolardan işlem gördü.

J&J'yi takip eden 23 analisti gösteren Refinitiv'e göre, J&J hisselerini 'eşit ağırlık' olarak değerlendiren Flynn'in hisse senedi için fiyat hedefi 187 dolar ve Wall Street'in medyan fiyat hedefi 180 dolar.

Ağustos 2022'de J&J, ABD'de ürünün satışına son vermesinden iki yıldan fazla bir süre sonra, 2023 yılında talk bazlı bebek pudrasının küresel satışını durduracağını açıkladı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler