Beyoncé istedi, gümüş kıyafet satışları patladı

Beyoncé istedi, gümüş kıyafet satışları patladı

Ünlü yıldız Beyoncé, konserler için hayranlarından gümüş renkli kıyafetler giymelerini istedi.  Bu talep sonrasında Amerikan e-ticaret sitesinde gümüş kıyafet satışları patladı.

A+A-

Amerikalı şarkıcı Beyoncé, astrolojik burcu Başak olan döneme denk gelen bir tarih aralığında online bir eylem çağrısı yaparak hayranlarından gümüş kıyafetler giymelerini istedi. Bu çağrı sonrasında büyük bir hareketlilik yaşandı. Ünlü el yapımı nostaljik ürünler satan e-ticaret sitesi ETSY’de disko şapkası, gümüş bluz ve korse gibi ürünlerin aramalarında %25'e varan artışlar olduğu belirtildi.

Pandemi sonrası Beyoncé'nin Rönesans turu ve Taylor Swift'in Eras turu gibi etkinlikler, ekonomiyi canlandırdı. Bu tur ve etkinlikler, özellikle disko takıları, kovboy şapkaları ve ışıltılı güneş gözlükleri gibi gösterişli ürünler satan zanaatkârlar için büyük bir fırsat oldu.

El yapımı ürünler satan adlı bir satıcı, "Başak mevsimi geldi çattı" şeklinde bir açıklama yaparak bu dönemi işaret etti. Beyoncé'nin etkisiyle gümüş ve ışıltılı ürünlere talebin artması, bu satıcılar için büyük bir kazanç kapısı oldu. 

Uzmanlar, Taylor Swift ve Beyoncé'nin çağrılarının küçük işletmelere talebi artırdığını ve ken, ekonomiye de olumlu etkisi olduğunu ifade ediyorlar.

 

Bu haber toplam 641 defa okunmuştur
İlgili Haberler