Biden, Fed adaylarını "incelemeye" başladı

Biden, Fed adaylarını "incelemeye" başladı

Senatör Brown: Başkan Biden, Fed'e yapılacak atamalar için adaylar üzerinde çalışmaya başladı.

A+A-

Senatör Sherrod Brown, ABD Başkanı Biden'ın Fed' Yönetim Kurulu'na yapılacak atamalar için adaylar üzerinde çalışmaya başladığını söyledi.  Bloomberg TV'ye konuşan Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Brow, Fed'e yapılacak atamalar konusunda önceki gün Başkan Biden ile görüştüğünü belirtti. 

Brown açıklamasında, "Başkan Biden, Fed Yönetim Kurulu'ndaki boş üyelikler için 4 aday göstermeyi  değerlendiriyor, bunlar arasında Powell olabilir de olmayabilir de" diye konuştu. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu pozisyondaki görev süresi Şubat ayında sona erecek. Trump tarafından göreve getirilmiş bir Cumhuriyetçi olan Powell'ın 4 yıl için daha görevine devam etmesini isteyenler bulunduğu gibi yerine Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard'ın atanmasını önerenler de önemli bir oranda. 

Görev dönemi sona eren Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles'in yerine kimin getirileceği de yakından takip edilen bir konu. Başkan Biden'in Fed Yönetim Kurulu için göstereceği adayların atanabilmeleri için Senato Bankacılık Komitesi'nin de onayını almaları gerekiyor.

Bu haber toplam 690 defa okunmuştur