Bilanço beklentileri yüksek olan şirketler

Bilanço beklentileri yüksek olan şirketler

İntegral Menkul Değerler, bugün bilanço beklentileri iyi olan şirketlerde pozitif hareketlilik olabileceğini açıklarken ALARK, CWENE, PNLSN, , GARAN, MGROS ve CCOLA'ye dikkat çekti.

A+A-

İntegral Yatırım Menkul Değerler BİST Günlük bülteninde İsrail- Filistin gerginliğinin fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam ettiğini belirtirken bu sabah BİST 100'ün negatif açılabileceğini söylüyor.

İntegral Yatırım Menkul Değerler Bülteni- 30 Ekim 2023

 Geçtiğimiz hafta TCMB faiz kararı açıklandı. Kurul bir haftalık repo faizini 500 baz puanlık artışla yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseltti. Karar metninde, enflasyon görünümünde belirgin iyileşme sağlanana kadar parasal sıkılaştırmanın gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirileceği belirtildi.

Bu hafta Fed faiz kararı ve içerde enflasyon verisi takip edilecektir. Günün ilk işlem saatlerinde ABD vadelileri pozitif , ons altında ise pozitif bir seyir hakim.

Bugün bilanço beklentileri iyi olan veya iyi açıklayan sektörlerde pozitif fiyatlamalar görülebilir. Büyüme döneminde yükseliş gösteren şirketler yerine sıkılaşma süreci ile birlikte gelir esnekliği olan, nakit tarafta problemi olmayan şirketler ön plana çıkabilir. 

Teknik olarak baktığımızda aşağı yönlü harekette yakın destek olarak 7600 seviyesini takip ediyoruz. Yukarı yönlü harekette ise 7800 seviyesini izliyoruz.

Bugünün veri takviminde Türkiye Ekonomik Güven Endeksi takip edilecektir.

Bugün hareketli olmasını beklediğimiz hisseler: ALARK, CWENE, PNLSN, , GARAN, MGROS, CCOLA

BIST 100 Endeksi

Teknik olarak 7400 seviyesi ana destek konumunu sürdürüyor. Oldukça güçlü destek seviyesi olan 7400 üzerinde satışların karşılanmaya devam etmesi halinde düşüşler sınırlı kalabilir. Buna karşın 7400 altında satışların hız kazanması halinde 22 haftalık ortalama olan 7180 seviyesinin destek görevi görmesini bekleriz. 8000 seviyesi kritik direnç.

VIOP STRATEJİ

XU030 SPOT EDNEKS VIOP 30 vadelisi, spot seviyedeki 7737 zerinde tutunmakta başarılı oldu. Spot fiyattaki 7737 üzerinde kalındıkça yükseliş eğiliminin korunmasını bekleriz. 8000 seviyesi üzerindeki kapanışlarda uzun pozisyonlar korunabilir.

 

İlgili Haberler