Binance çalışanlarını işten çıkartmaya başladı

Binance çalışanlarını işten çıkartmaya başladı

Kripto devi Binance'in ABD'deki iştiraki SEC suçlamalarının ardından personeli işten çıkardı.

A+A-

Kripto para piyasasının dev oyuncusu Binance'in Amerika'daki iştiraki, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) suçlamalarının ardından bir dizi işten çıkarma gerçekleştirdi.

Konuya yakın iki kaynağa göre, Binance'in ABD iştiraki, Binance.US, düzenleyicilerin menkul kıymetler yasalarını ihlal etmek ve varlıklarını dondurmaya çalışmak suçlamalarından sonra bir dizi personel çıkışına imza attı. Yaklaşık 50 kişinin işten çıkarıldığı bilgisini paylaşan kaynakların, bu durumun etkilediği çalışanların sayısı veya kıdemine dair detayları bağımsız olarak doğrulaması mümkün olmadı.

Binance.US'deki hukuk, uyum ve risk departmanlarında görevli çalışanların da işten çıkarılanlar arasında olduğu belirtiliyor.

SEC, 5 Haziran'da Binance ve kurucusu ile CEO'su Changpeng Zhao'yu, Binance.US'yi oluşturarak menkul kıymetler yasalarından kaçmaya çalışmakla suçlamıştı. Binance, iddialara karşı "şiddetle" savunma yapacağını duyurdu.

SEC ayrıca, Binance.US'nin işletme şirketi BAM Trading'in yatırımcıları "var olmayan ticaret" kontrolleri konusunda yanılttığı iddiasıyla dava açtı. Buna ek olarak, SEC bir gün sonra federal bir mahkeme nezdinde, Binance.US'nin 2,2 milyar doların üzerindeki kripto varlıklarını ve yaklaşık 377 milyon dolarlık banka hesaplarını dondurmasını talep etti.

Binance.US, SEC'in bu talebini "geçersiz" olarak nitelendirerek, suçlamaların "haksız" olduğunu belirtti. 

İlgili Haberler