Binance'a "Ruslara yardım mı ediyorsun" soruşturması

Binance'a "Ruslara yardım mı ediyorsun" soruşturması

ABD Adalet Bakanlığı, Binance'in yaptırımları delecek şekilde para Rusların para transferine yardım edip etmediğini soruşturmaya başladı

A+A-

ABD Adalet Bakanlığı, en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'in Rusların ABD yaptırımlarını aşarak kripto para borsası üzerinden para transfer etmelerine izin verip vermediğini araştırıyor.

Bloomberg'ün haberine göre, ABD Adalet Bakanlığı'nın ulusal güvenlik bölümünün yürüttüğü soruşturmada, Binance'in veya şirket yetkililerinin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline ilişkin yaptırımlara aykırı hareket edip etmediğini inceleniyor. Binance ve Adalet Bakanlığı konuyla ilgili sorulara henüz cevap vermedi.

Dünya genelindeki düzenleyiciler, kripto para borsalarına, özellikle dünyanın en büyüğü olan Binance'a, yasa dışı faaliyetleri önlemek amacıyla sıkı kontroller getirilmesi çağrısında bulunuyor. Bu faaliyetler, kara para aklamadan terör finansmanına kadar uzanıyor.

İsrail'in NBCTF tarafından yapılan son el koymalar da, hükümetlerin yasa dışı faaliyetleri önleme çabalarında kripto şirketlerini hedef aldığını gösteriyor.

 

İlgili Haberler