BIST 100’de en az %50 getiri potansiyeli olan 9 hisse

BIST 100’de en az %50 getiri potansiyeli olan 9 hisse

İş Yatırım, BIST 100’de en az yüzde 50 getiri potansiyeli olan ve 2024’de en yüksek kar beklenen şirketleri açıkladı.

A+A-

İş Yatırım, seçime günler kala BIST 100’de en az %50 getiri potansiyeli olan ve 2024’de en yüksek kar beklenen şirketler listesini paylaştı. 

İşte o 9 hisse

  • Son Öneri Tarihi24.10.2023
  • Hedef Fiyat23,00
  • Getiri Pot%69

2023 yılı ikinci yarısı gerek kredi spredleri gerekse enflasyona endeksli bonoların katkısı nedeniyle ilk yarıya göre daha iyi bir görünüm veriyor. Para politikasının normalleşmesiyle birlikte 2024 yılında karlılığın yükselmeye devam edeceğini öngörüyoruz. Buna karşın kur korumalı mevduattan Türk lirasına dönüş için verilen hedeflerin yükseltilmesi karlılığı baskılayabilir. Vakıfbank ayırdığı 2 milyarlık serbest karşılık ile ekonomideki yavaşlama ve aktif kalitesindeki bozulmaya karşı bilançosunu en iyi şekilde hazırlayan bankalar arasında yer alıyor. Bu nedenle kamu bankaları arasında ilk tercihimiz olarak yer alıyor. Ancak risk primini özel bankalara göre daha yüksek tutmaya devam ediyoruz. Banka için TUT görüşümüzü koruyoruz.

Katalist

Para politikasında rasyonel zemine dönülmesi ve regülasyonların hafiflemesi bankacılık sektöründe kar marjlarını destekleyebilir.

Riskler

Büyümenin yavaşlamasını ve regülasyonların hafiflemesiyle özel mevduat ve kalkınma bankaları ile rekabetin kızışmasını banka için temel riskler olarak görüyoruz.

>>> SONRAKİ SAYFA: TAOSO (Tofaş)

İlgili Haberler