Bitcoin 69 bin dolar zirvesini de geçecek mi?

Bitcoin 69 bin dolar zirvesini de geçecek mi?

Bitcoin Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesine Doğru Hızla İlerliyor. Yatırımcılar Merak Ediyor: Yükseliş Devam Edecek Mi? Bitcoin Tarihi Zirveyi Görecek mi

A+A-

Bitcoin fiyatı Perşembe günü artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaştı ve şu sorunun sorulmasına neden oldu: Güçlü bir ivme ve bir dizi yeni katalizör tarafından desteklenen bu yükseliş 69 bin doları geçip yeni bir rekor getircek mi?

Dünyanın en büyük kripto para birimi, son 24 saat içinde yaklaşık %6'lık bir artışla 64.400 dolardan işlem görmeye başladı. Çarşamba günü 60.000 $ seviyesine kısa bir süreliğine gerilemesine rağmen, 64.000 $ seviyesini de aşmayı başardı. Bitcoin, 2024'ün başından bu yana %48'lik bir artış kaydetti.

Diğer kripto para birimleri de Bitcoin'i takip ediyor. Ethereum, %3,8'lik bir artışla 3.460 dolara yükseldi. Cardano %8, Solana %15 ve Axie Infinity ise %30'luk bir artış yaşadı.

Bitcoin'in son 1 yıllık fiyat graifiği

Yükselişin Nedenleri:

Bitcoin'in yükselişinin arkasında yatan nedenler arasında, Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) onaylanmasının ardından artan iyimserlik, riskli varlıklarda son dönemde yaşanan ralli ve Federal Rezerv'in önümüzdeki aylarda faiz oranlarını düşüreceğine dair beklentiler yer alıyor. Ayrıca, yeni token ihraç oranını azaltan yarılanma olayının yaklaşması da Bitcoin'in yükselişine katkıda bulunuyor.

Analist Görüşleri:

Markets.com analistlerinden Neil Wilson, "Bitcoin parabolik rallisini 63.000 doların üzerine taşıyarak Haziran 2020'den bu yana en iyi ayını geçirmeye hazırlanıyor. Buradaki büyük ivme, uygun bir konsolidasyon görmeden önce 69.000 $'ı kırma girişimini görebilir."

Coinbase Kesintisi:

Artan yatırımcı ilgisiyle birlikte Bitcoin fiyatındaki artış, Çarşamba günü Coinbase Global'de bir kesintiye yol açtı. CEO Brian Armstrong, sorunu borsanın sistemlerini zorlayan ve hesapların yanlış bakiye rakamları göstermesi gibi anormalliklere neden olan trafik artışına bağladı.

ETF onaylarının tetiklediği kurumsal yatırımcı ilgisindeki artışın ardından perakende yatırımcıların hevesi de artmaya başladı. Bank Syz'in baş yatırım yetkilisi Charles-Henry Monchau, katılımın artmasını şöyle değerlendiriyor: "Bireysel yatırımcılar da artık partiye katılıyor. Başlangıçta pozitif ivmeyi takip etmekte çekingen davrandılar. Ancak Bitcoin yükselmeye devam ettikçe, yakında tüm zamanların en yüksek seviyelerinin görüleceğine dair beklentilerini daha sık dile getirmeye başladılar."

 

İlgili Haberler