Bitcoin ATM sayısı rekora koşuyor

Bitcoin ATM sayısı rekora koşuyor

2021 yılı Bitcoin ATM sayısında büyük artışın yaşandığı bir sene oldu.

A+A-

2021 yılında kripto para birimlerine olan ilgi son derece arttı. Burada en büyük ilgi gören kripto para birimlerinden biri de tabii ki Bitcoin. Bitcoin’e olan ilginin artmasıyla, dünyada Bitcoin ATM sayısı da çoğalıyor. Yılın başından bu yana olan istatistiklere baktığımızda iki katın üzerinde artış söz konusu.

Dünyanın birçok ülkesinde kurulan ATM’lerin sayısı, 2020’den 2021’e yüzde 100’den fazla arttı. Verilere bakacak olursak, Ocak 2021’de 14.000 adet olan ATM sayısı Aralık 2021 itibariyle 34.000 adet civarında.

İlk sırada ABD var

Bitcoin ATM sayısındaki artışta öne çıkan ülke ise Amerika Birleşik Devletleri.

ATM sayısındaki artış, Bitcoin’in benimsenmeye başladığına dair bir işaret. Bitcoin ATM’lerinde işlem yapmanın oldukça pahalı olduğunu da belirtmekte fayda var. Bu da onları dezavantajlı duruma getiriyor. Birçok kullanıcı bu yüzden ATM’ler yerine kripto para borsalarını tercih ediyor.

Walmart, mağazalarına Bitcoin ATM’leri yerleştiriyor

Son olarak ABD’den bir haber verelim. ABD merkezli süpermarket zinciri Walmart, ATM şirketi Coinme ile bir iş birliği yapmıştı. Bu iş birliği kapsamında Ekim ayında Walmart, mağazalarına Bitcoin ATM’leri yerleştirmeye başladı.

İlgili Haberler